Capra
Print pagina

Capra
Sprekers:
Locatie:
Datum:
Aanvang:
Kosten:
0
Datum:
Locatie:
Datum:
Geplaatst op:
Door:

Capra werkt in het publieke domein


Al sinds 1928, het jaar van onze oprichting, biedt Capra juridische bijstand aan organisaties in het publieke domein. Dit vereist naast kennis van alle relevante regels, kennis van en met name gevoel voor maatschappelijke en bestuurlijke belangen; bij uitstek ons werkterrein.

Van 1928 tot nu

Capra heeft zich ontwikkeld van een kantoor met één vestiging met één jurist tot een organisatie met vier vestigingen door heel Nederland met meer dan 35 gespecialiseerde juristen. We hebben zodoende veel ervaring met (lagere) overheden en andere organisaties binnen het publieke domein. We weten wat er speelt.

Capra is geen ‘middenmoot’-kantoor. We streven naar dienstverlening van hoog niveau. Niet voor niets publiceren we artikelen en boeken over verschillende juridische onderwerpen en zijn we één van de weinige advocatenkantoren die docenten leveren aan het Studiecentrum Rechtspleging (SSR). Diverse advocaten van Capra zijn bovendien docent bij onze Capra Academie maar ook bij OSR Juridische Opleidingen, het Kluwer Onderwijs en de Academie voor de Rechtspraktijk. De kwaliteit en ontwikkeling van onze advocaten wordt gegarandeerd door onze Capra Academie. Binnen dit opleidingsinstituut bieden wij onze advocaten gespecialiseerde cursussen en trainingen.

Overheid, onderwijs en zorg

De kennis en ervaring van onze advocaten strekt zich uit over drie praktijksectoren in het bijzonder:
  • Overheid;
  • Onderwijs & Cultuur;
  • Zorg.
De traditionele overheid -Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, politie, veiligheidsregio’s en de rechtspraak- staan wij al sinds jaar en dag bij. Hetzelfde geldt voor universiteiten, scholenorganisaties, Kamers van Koophandel, zelfstandige bestuursorganen en zorginstanties. Ook met geprivatiseerde instellingen als sportstichtingen, musea en andere culturele instellingen onderhouden wij al jarenlang hechte banden.

Expertise: meer dan alleen ambtenarenrecht

Onze advocaten zijn actief op diverse werkterreinen en kunnen vanuit hun ervaring antwoord geven op een breed scala aan vragen. Of het nu gaat om het ambtenarenrecht of arbeidsrecht (zoals vragen over arbeidsvoorwaarden, disfunctioneren, ziekte), of om reorganisaties, medezeggenschap, sociale zekerheid, Wet Openbaarheid van Bestuur, bestuurlijke samenwerking of integriteit: wij hebben de juiste kennis in huis.

Werkbare oplossingen

Bij ons krijgt u geen vaag, algemeen juridisch advies. We werken volgens onze Capra-methode: werkbare oplossingen met praktische handvatten. Door onze jarenlange ervaring kunnen we meedenken en verschillende oplossingen aandragen. We bieden alternatieven aan, geven richting en zijn duidelijk over de (on)mogelijkheden. Zo kan een gedegen afweging worden gemaakt en gekozen worden voor de meest praktische en werkbare oplossing.

Externe partners

Capra Advocaten werkt op deelterreinen samen met hoogwaardige partners. We werken onder andere samen met fiscaal adviesbureau Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en met een pensioenexpert. Bij vraagstukken die de strategische keuzes rondom bestuurlijke samenwerking betreffen, betrekken wij Peter Schrijvers. Zo kunnen wij u een all-in-oplossing bieden.
 
Op het gebied van training en opleiding over ambtelijke en bestuurlijke integriteit hebben wij een intensieve samenwerking met Integriteit.nl van Karin Ingelse.

Alle externe partijen verrichten hun werkzaamheden overigens onder verantwoordelijkheid van Capra. Dit biedt veiligheid en zekerheid.

Een advocatenkantoor met bewezen kennis


Jarenlange ervaring, expertise en vakkennis zorgen ervoor dat Capra zijn hoogwaardige dienstverlening kan blijven leveren.

Ontdek en ervaar hoe Capra werkt in het publieke domein.
Telefoon:
Mobiel:
E-mail:
Linkedin

Zoeken

Foto(s) en film

Capra Advocaten van A(anstelling) tot Z(iekte)

Capra Advocaten van A(anstelling) tot Z(iekte)

Capra Advocaten van A(anstelling) tot Z(iekte)