Capra Advocaten geeft 3 workshops voor Zorg aan zet Limburg
Print pagina

Capra Advocaten geeft 3 workshops voor Zorg aan zet Limburg
Sprekers:
Locatie:
Datum:
01 februari 2019
Aanvang:
Kosten:
Datum:
01 februari 2019
Locatie:
Datum:
01 februari 2019
Geplaatst op:
01 februari 2019
Door:
Zorg aan zet Limburg organiseert op 21 maart, 18 april en 23 mei samen met Capra Advocaten een aantal workshops over arbeidsverhoudingen in de zorg. Tijdens deze workshops komen een aantal actuele onderwerpen aan de orde. De workshops vinden plaats in Congrescentrum Het Forum in Roermond.

Op 21 maart geven Mark van de Laar en Sanne Dassen de workshop Duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de rol van de bedrijfsarts. Tijdens deze bijeenkomst zal worden ingegaan op het belang van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarbij kunt u denken aan de vraag welke maatregelen de werkgever kan nemen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en welk juridisch kader daarbij geldt. Ook zal de positie van de bedrijfsarts en de relevantie van diens adviezen worden besproken.

Op 18 april is het onderwerp Dossiervorming en ontslag. Aan de hand van verschillende ontslaggronden, waaronder disfunctioneren en verstoorde arbeidsverhouding, zullen de valkuilen van het ontbreken van een (volledig) personeelsdossier worden besproken. Relevante regelgeving en jurisprudentie komen daarbij aan de orde. Daarbij is uiteraard ook aandacht voor zorgspecifieke regels, zoals het klacht- en tuchtrecht.

Flexibele arbeidsrelaties is het thema van de workshop op 23 mei.
Tijdens deze bijeenkomst gaan Mark van de Laar en Sanne Dassen in op de verschillende vormen van flexibele arbeidsrelaties en de doorgaans complexe rechtspositie van flexwerkers. Ook de juridische mogelijkheden om (vast) personeel flexibeler binnen de organisatie in te zetten, op een andere plek (bijvoorbeeld waar sprake is van ondercapaciteit), zullen besproken worden.

De Capra Academie biedt verschillende zorgspecifieke cursussen en masterclasses aan. Een volledig aanbod van de cursussen vindt u op de cursuspagina voor de zorgsector. Wilt u een cursus op maat of bij u in huis? Informeer naar de flexibele mogelijkheden van de Capra Academie.
Telefoon:
Mobiel:
E-mail:
Linkedin

Zoeken