Zorg aan zet Limburg: Workshop dossiervorming en ontslag
Print pagina

Zorg aan zet Limburg: Workshop dossiervorming en ontslag
Sprekers:
Locatie:
Congrescentrum Het Forum, Roermond
Datum:
18 april 2019
Aanvang:
Kosten:
Datum:
18 april 2019
Locatie:
Congrescentrum Het Forum, Roermond
Datum:
18 april 2019
Geplaatst op:
18 april 2019
Door:
Op 18 april verzorgt Capra Advocaten voor Zorg aan Zet Limburg een workshop Dossiervorming en ontslag. De workshop begint om 12 uur en duurt tot 14 uur en vindt plaats in Roermond.

Een werkgever die ontevreden is over zijn werknemer zal doorgaans (na verloop van tijd) afscheid willen nemen van deze werknemer. Eén van de juridische vragen is dan of er een voldoende onderliggend ‘dossier’ is om een maatregel of een ontslag op te baseren. Maar wat is een voldoende dossier?

Aan de hand van verschillende ontslaggronden, waaronder disfunctioneren en verstoorde arbeidsverhouding, zullen de valkuilen van het ontbreken van een (volledig) personeelsdossier worden besproken. Aan de hand van relevante regelgeving en jurisprudentie zullen belangrijke vragen worden besproken. Hoe kom je tot goede verslaglegging en wat zijn de eisen die daaraan gesteld worden? Kan een onvolledig dossier worden ‘gerepareerd’? Wat houdt een goed functionerings-/verbetertraject in?

Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de specifieke setting van de zorg en de diverse personen en procedures waarmee de werknemer in de zorg te maken kan hebben. Denk daarbij aan het tucht- en klachtrecht.

Meer informatie vindt u op de website van Zorg aan zet Limburg. Hier leest u ook onder welke voorwaarden u kunt deelnemen aan deze bijeenkomst.
Telefoon:
Mobiel:
E-mail:
Linkedin

Zoeken

Bekijk ook

Dossieropbouw

Dossieropbouw

In elke organisatie komen werknemers voor die niet goed functioneren, maar wanneer kun je overgaan tot ontslag? De cursus dossieropbouw geeft u in één middag praktische informatie over het begeleiden van een disfunctionerende ambtenaar en het vastleggen daarvan in een dossier.

Publicaties

Centrale Raad staat ongeschiktheidsontslag toe ondanks gebrekkig dossier en niet gevolgde interne gesprekkencyclus

Onvoldoende dossieropbouw leidt onnodig tot dure ontslaggrond

Kalender

Vorige
Volgende
april 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30