Kennisbijeenkomst actualiteiten arbeidsrecht in de zorg in 's-Gravenhage
Print pagina

Kennisbijeenkomst actualiteiten arbeidsrecht in de zorg in 's-Gravenhage
Sprekers:
Jan Wesseling en Tom Koomen
Locatie:
's-Gravenhage
Datum:
28 september 2017
Aanvang:
15:30, ontvangst vanaf 15:15
Kosten:
Geen
Datum:
28 september 2017
Locatie:
's-Gravenhage
Datum:
28 september 2017
Geplaatst op:
28 september 2017
Door:
Ook na de zomervakantie houdt Capra Advocaten u graag op de hoogte van ontwikkelingen op het terrein van het arbeidsrecht in de zorg. Op donderdag 28 september 2017 organiseert Capra Advocaten ’s-Gravenhage daarom wederom een kennisbijeenkomst. De bijeenkomst is specifiek gericht op zorginstellingen.

Inhoud bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

De WKKGZ (in de praktijk)
Het is inmiddels al even geleden dat de Wkkgz is ingevoerd. Op wat voor problemen stuiten zorginstellingen in de praktijk? En op wat voor problemen kunnen zij stuiten? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan wij hier graag over met u in gesprek.

Onregelmatigheidstoeslag
Zowel voor als na vakanties komen regelmatig vragen over de onregelmatigheidstoeslag (‘ORT’) in de zorg. De ORT is een toeslag voor medewerkers met ‘onregelmatige’ (dat wil zeggen: geen vaste) diensten. Medewerkers ontvangen deze toeslag bovenop hun salaris/bezoldiging. Dient deze toeslag te worden doorbetaald tijdens verlof?

Actuele rechtspraak
In de afgelopen periode zijn verschillende uitspraken verschenen waarin de rechter moest beoordelen of een medewerker - al dan niet - terecht was ontslagen wegens het onbevoegd inzien van medische gegevens van patiënten. De ervaring leert dat zo'n ontslag niet altijd stand houdt. Tijdens de bijeenkomst zullen wij bespreken welke richtlijnen er uit de uitspraken te destilleren zijn en hoe de zorginstelling zich hier het beste tegen kan weren.

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats bij Capra Advocaten ’s-Gravenhave, aan de Laan Copes van Cattenburch 56 te Den Haag (2585 GC). Het programma ziet er als volgt uit:

15:15 uur ontvangst
15:30 uur presentatie actualiteiten arbeidsrecht in de zorg

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Jan Wesseling of Tom Koomen, via 070 – 364 81 02. U kunt zich inschrijven via de link hieronder. Aan uw deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Telefoon:
Mobiel:
Linkedin

Zoeken