Cursus

Medezeggenschap bij de overheid

21 maart 2024 – ‘s-Hertogenbosch

Door docent Suzanne van Loon

De cursus in het kort

Met deze cursus gaat we in op alles wat u moet weten over de rechten van de medezeggenschapsorganen bij reorganiseren en het politieke primaat. Bij reorganisaties vervullen ondernemingsraad en vakbonden elk hun rol. In deze cursus wordt de WOR specifiek vanuit een situatie van reorganisatie/organisatieverandering belicht. Daarbij komt tenminste de door de werkgever te volgen procedure aan bod, de omvang van het adviesrecht van de ondernemingsraad, wat in een adviesaanvraag tenminste moet worden opgenomen, het overleg over een sociaal plan, bijzonderheden bij overgang van onderneming en de volgorde van te zetten stappen.

8.7

deelnemers
waardering

Voor wie?

De cursus is geschikt voor de meer ervaren HR-adviseurs en arbeidsrechtjuristen binnen de overheid.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen over de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij uw situatie? Neem dan gerust contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per email academie@capra.nl. U kunt zich aanmelden voor de cursus via de onderstaande button.

Praktische details

Duur, datum & locatie

De cursus vindt plaats op 21 maart 2024 (Let op: de datum is gewijzigd). De cursus duurt één dagdeel van 10:00 tot 14:00 uur en wordt gegeven bij het kantoor van Capra Advocaten Bastion Vught 1 te ‘s-Hertogenbosch.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door docent Suzanne van Loon van Capra Advocaten.

Kosten

De kosten bedragen € 375,– (over dit bedrag is geen BTW verschuldigd).

Wat weet u na het volgen van deze cursus?

In de cursus nemen we u mee in de juridische facetten van een reoganisatie, bezien vanuit vanuit de rechten van de medezeggenschap. Daarbij komen de ondernemingsraad en de vakbonden aan bod en leert u rekening houden met het samenspel tussen de verschillende partijen in dit proces. In de cursus besteden we aandacht aan diverse casuïstiek om de verschillende onderwerpen concreet te maken.

Na afloop van de cursus weet u welke rechten de ondernemingsraad en vakbonden in een reorganisatietraject hebben en hoe de werkgever dit traject moet doorlopen.

De cursus kent de volgende onderdelen:

 • We werpen een blik op het gehele traject van een reorganisatie bezien vanuit juridisch oogpunt de rechten van de medezeggenschap. Van het idee om te gaan reorganiseren tot aan de daadwerkelijke implementatie van de reorganisatie
 • We gaan dieper in op het doen van een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad en wat daar allemaal in moet terug komen.
 • We kijken naar de Overgang van onderneming als bijzondere vorm van reorganisatie.
 • Afsluitend kijken we ook nog naar de bijzondere rol van het primaat van de politiek bij reorganisaties omdat niet alle reorganisaties hoeven aan de ondernemingsraad te worden voorgelegd terwijl dit welk geldt voort de eventuele personele gevolgen.

“Deze cursus is vooral praktijkgericht ingestoken en minder vanuit de theorie, dat maakt de cursus direct toepasbaar en interessant voor deelnemers.”

Suzanne van Loon is docent van de cursus en werkzaam sinds 2000 als advocaat bij Capra Advocaten op onze vestiging in ‘s-Hertogenbosch.

Deelnemers waarderen onze cursussen
met een 8,7

HR-adviseur gemeente
“De materie gaat leven door voorbeelden met casussen en rechtspraak”

Jurist Overheidsorganisatie
“Goed georganiseerd en laagdrempelig”

HR-adviseur
“Prettige docenten, kennis, kunde en koppeling met de praktijk”

Wilt u zich aanmelden voor de cursus
of heeft u vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neemt u dan contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per e-mail academie@capra.nl. Wilt u zich aanmelden voor de cursus, gebruikt u dan het formulier hieronder. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail.

  • Persoonsgegevens

   Aanhef ManVrouw

   Adresgegevens

   Factuuradres (invullen indien afwijkend)

   Op de cursussen van de Capra Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

   De nieuwste cursussen en artikelen van Capra Advocaten per mail ontvangen?

   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in het onderwijs
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in de zorg

    

   Wanneer u zich via de website hebt opgegeven voor een cursus ontvangt u onmiddellijk via de mail een bevestiging van uw inschrijving. Ontvangt u geen mail, dan is uw inschrijving niet bij ons aangekomen. In die situatie vragen wij u een mail te sturen naar academie@capra.nl. Wij nemen dan telefonisch contact met u op. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze opleidingscoördinator.

   Velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

  Capra Academie
  Bastion Vught 1
  5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
  Telefoon 088 – 579 000 1
  academie@capra.nl

  De Capra Academie is onderdeel
  van Capra Advocaten

  De Capra Academie is geregistreerd
  bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO)

  Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode
  en zijn daarom vrijgesteld van btw.