Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar

Cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar

De Wet werk en inkomen (WIA) levert in de praktijk veel vragen op. Hoe om te gaan met iemand die minder dan 35% arbeidsongeschikt is? Welke uitkering krijgt een medewerker toegekend na ontslag? Hoe voorkomt u of komt u af van een loonsanctie? In de cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar geven we u antwoord op deze en vele andere vragen die zich in de praktijk voordoen. Na afloop van de cursus kent u de weg in de WIA.

Waaruit bestaat de cursus WIA en het eerste en tweede ziektejaar?

De docenten leiden u tijdens deze cursus door de WIA. De systematiek van de WIA en de verschillende uitkeringen vanwege arbeidsongeschiktheid komen aan de orde. Daarnaast besteden ze aandacht aan de verplichtingen en de mogelijke hindernissen tijdens het eerste en tweede ziektejaar.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en jurisprudentie staan de docenten verder stil bij zaken als passende arbeid, re-integratieverplichtingen, de rechten en plichten over en weer bij tijdelijke dienstverbanden en de verlengde loondoorbetalingsverplichting (loonsanctie).

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Inleiding
  • Het eerste en tweede ziektejaar. Wat zijn de rechten en plichten van de medewerker en de werkgever? Wat is de rol van de bedrijfsarts en het UWV?
  • Na het tweede ziektejaar. Welke uitkeringen zijn er? Wat gebeurt er met medewerkers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn?
  • Hoe zit het met eventueel ontslag?
  • Bijzonderheden. Wat is de no-risk polis? Hoe zit het met werkgerelateerde arbeidsongeschiktheid?Wat zijn de actualiteiten?

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is geschikt voor juristen, HRM-medewerkers en P&O-adviseurs die werkzaam zijn binnen de overheid op het terrein van het ambtenarenrecht.

Duur van de cursus

De cursus duurt 1 dag.

De kosten van de cursus

De kosten voor deze cursus bedragen € 590. Hierover betaalt u geen btw.

Waar en wanneer?

Samen met u kunnen we bespreken waar en wanneer u deze cursus wilt volgen en wie zich kan aanmelden. We kunnen deze cursus op locatie geven. Wilt u met meerdere organisaties gezamenlijk de cursus volgen? Dat kan natuurlijk ook.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Jansen.

Over de Capra Academie

De Capra Academie is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In dit register staan onderwijsinstellingen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Dat betekent dat de opleidingen van de Capra Academie voldoen aan de kwaliteitseisen en dat levert u als voordeel op dat u geen btw betaalt over de kosten van de opleiding.

JTVCcHRfdmlldyUyMGlkJTNEJTIyMzVhZTE4MXQ5ZyUyMiU1RA==JTNDJTIxLS0lMjBMRVQlMjBPUCUyMSUyMEFnZW5kYSUyME5JRVQlMjBhYW52aW5rZW4lMjBiaW5uZW4lMjBibG9nJTIwZWxlbWVudCUyMSUyMC0tJTNF

 

Copyright 2019 Capra Advocaten – Privacybeleid

Capra Advocaten