Kennisbijeenkomst cao Gemeenten in Maastricht – 19 maart (2019)

Voor deze kennisbijeenkomst kunt u zich niet meer aanmelden. Voor vragen over de inhoud van de kennisbijeenkomst, neem dan gerust contact met ons op.

Met ingang van 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Vanaf dat moment vallen onder andere gemeenten onder het private arbeidsrecht. Dat betekent dat ambtenaren een arbeidsovereenkomst krijgen en dat de arbeidsvoorwaardenregeling CAR/UWO wordt vervangen door een collectieve arbeidsovereenkomst. Voor dit laatste punt geldt dat de VNG samen met de vakorganisaties moet komen tot een CAO Gemeenten. Op 22 november 2018 is de conceptversie van de CAO Gemeenten op de website van de VNG gepubliceerd.

Naar aanleiding van de cao komen vele vragen op. Zo is het ontslaghoofdstuk gesneuveld en dat geldt ook voor het hoofdstuk over plichtsverzuim en disciplinaire sancties. Ander punt: de cao kent geen arbeidsrechtelijke variant van de overplaatsing in het belang van de dienst. Is het nog wel mogelijk een overplaatsing tegen de wensen van de medewerker in af te dwingen? En hoe zit het met bedrijfseconomisch ontslag na 1 januari 2020 en hoe om te gaan met de “lokale regelingen” en de medezeggenschap?

Bovenstaande vragen, en andere interessante punten komen aan bod tijdens de kennisbijeenkomsten over de CAO Gemeenten. Tijdens die bijeenkomsten zullen Gregoor van Duren en Luc Janssen op de meest relevante aspecten van de nieuwe cao ingaan. U kunt zich aanmelden via de link hieronder. Deelname is kosteloos en introducés zijn uiteraard welkom.

Waar en wanneer?

De kennisbijeenkomst vindt plaats op 19 maart 2019. De bijeenkomst begint om 12:30 met een broodje en duurt tot ongeveer 15:00.

Aanmelden

De kennisbijeenkomst vindt plaats op 12 maart 2019. De bijeenkomst begint om 12:30 met een broodje en duurt tot ongeveer 15:00.

Meer informatie over de cao Gemeenten?

Wilt u zich inlezen op dit interessante en actuele onderwerp? Bekijk dan de speciale editie van de Capra Concreet over de cao Gemeenten.JTVCcHRfdmlldyUyMGlkJTNEJTIyNWJiYTc3NzNhaiUyMiU1RA==JTVCcHRfdmlldyUyMGlkJTNEJTIyMTY1YTI2OWY3MSUyMiU1RA==JTNDJTIxLS0lMjBMRVQlMjBPUCUyMSUyMEFnZW5kYSUyME5JRVQlMjBhYW52aW5rZW4lMjBiaW5uZW4lMjBibG9nJTIwZWxlbWVudCUyMSUyMC0tJTNF

 

Copyright 2019 Capra Advocaten – Privacybeleid

Capra Advocaten