De theorie en de praktijk van disfunctioneren in het arbeidsrecht
Het aanpakken van disfunctioneren van medewerkers is een belangrijke taak van P&O-medewerkers en leidinggevenden. En dat is geen gemakkelijke taak. Er is niet alleen een zekere moed voor nodig de medewerker op zijn functioneren aan te spreken, ook moet heel zorgvuldig gehandeld worden. Het juridische kader rond disfunctioneren is omgeven met voetangels en klemmen, want ook de disfunctionerende werknemer heeft zijn rechten. De docenten hebben ruime ervaring met het adviseren en procederen over disfunctioneringsontslagen. Zij nemen u graag mee in de wereld van het disfunctioneren in het arbeidsrecht bij de overheid.
Wat weet u na het volgen van deze cursus?
In de ochtend besteden we aandacht aan de theorie van disfunctioneren in het arbeidsrecht bij de overheid. In het middagdeel bespreken we een casus waarbij u de theorie uit het ochtenddeel kunt toepassen op een praktijksituatie. Uiteraard kunt u vragen stellen en uw eigen ervaringen voorleggen. Tijdens de cursus Disfunctioneren in het arbeidsrecht passen we de juridische regels toe op de altijd weerbarstige praktijk. Problemen als ‘de medewerker vlucht in ziekte’ en een gebrekkig dossier komen daarbij uitgebreid aan de orde. Ook geven we antwoord op vragen als:
- Hoe lang mag of moet een verbetertraject duren?
- Kunt u een verbetertraject voortijdig beëindigen?
- Heeft de disfunctionerende medewerker recht op herplaatsing?
- Welke eisen stelt de civiele rechter aan een disfunctioneringsontslag?
- Hoe kunt u daar in de praktijk op voorsorteren?
- Ook de rechten van de ontslagen werknemer komen in de cursus aan bod. Daarbij kunt u denken de WW-uitkering en de bovenwettelijke uitkering.
Voor wie?
De cursus is geschikt voor juristen, HRM-medewerkers, P&O-adviseurs en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen het arbeidsrecht in de publieke sector.
Incompany cursus
De cursus wordt incompany gegeven. Samen met u bespreken we bespreken waar en wanneer u deze cursus wilt volgen. De cursus kunt u ook met meerdere organisaties gezamenlijk volgen.
Praktische informatie
- Duur: de cursus duurt één dag
- Kosten: de kosten van de cursus bedragen € 4.590,– vrij van btw
- Docenten: de docenten van de cursus zijn Jacobien Frederix-Gianotten, Esther van Gaal en Maartje Rutten
- Deelnemers: het aantal deelnemers is maximaal 20
Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Jansen van de Capra Academie via 088 – 57 90 001 of met Jacobien Frederix-Gianotten, Esther van Gaal of Maartje Rutten.
Contact over dit onderwerp
De Capra Academie is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode en zijn daarom vrijgesteld van btw.
Deelnemers waarderen onze cursussen met een 8,3
Gerelateerd
Cursus Behandelen Woo-verzoeken: de lessen van het eerste half jaar Woo (online)
De deelnemer weet na deze cursus waar rekening mee te houden bij het behandelen van Woo-verzoeken in de praktijk.
lees meerCursus Woo-verzoeken: de uitzonderingen (online)
De deelnemer weet na deze cursus waar rekening mee te houden bij het behandelen van Woo-verzoeken in de praktijk.
lees meerCursus Actualiteiten Wet open overheid (online)
In één dagdeel op de hoogte van de actualiteiten Woo en de gevolgen hiervan voor de praktijk
lees meer