Masterclass Vaststellingsovereenkomsten

Masterclass Vaststellingsovereenkomsten

Masterclass Vaststellingsovereenkomsten 150 150 Capra Advocaten
image_pdf

De ins en outs van vaststellingsovereenkomsten

In het arbeidsrecht verdient een schikking – het treffen van een ontslagregeling – vaak de voorkeur boven een ontslagprocedure bij de rechter. Bij de overheid geldt dat misschien nog wel meer dan in het bedrijfsleven. Maar de overheidssector kent een aantal eigenaardigheden en dat maakt het treffen van ontslagregelingen bij de overheid tot een vak apart. Er is allereerst sprake van een politiek-bestuurlijke omgeving waar rekening mee gehouden moet worden. Bovendien is de overheidswerkgever eigenrisicodrager voor de WW. Dat betekent dat de werkgever de kosten van een eventuele WW-uitkering zelf moet betalen. Verder moet u rekening houden met de bepalingen uit de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet normering topinkomens. Tijdens de masterclass hoort u de ins en outs van het treffen van een ontslagregeling bij de overheid.

Waaruit bestaat de masterclass Vaststellingsovereenkomsten?

In de masterclass komen alle bijzondere aspecten van het treffen van een ontslagregeling bij de overheid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor het afkopen van uitkeringsrechten en het “wegcontracteren” van de mogelijkheid van procedures. Ook hoort u wat u kunt doen als de werknemer zich niet aan de afspraken houdt of als u een regeling moet treffen met een ambtenaar die overspannen is? Ook worden interessante uitspraken besproken.

De masterclass kent een praktische insteek. Voorafgaand aan de masterclass ontvangt u een korte casus, met het verzoek een conceptovereenkomst op te stellen. De casus wordt tijdens de masterclass besproken. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor vragen en het bespreken van praktijksituaties. Na het volgen van de masterclass bent u goed voorbereid voor het geval dat in uw organisatie een ontslagregeling getroffen moet worden.

Voor wie is de masterclass bedoeld?

De masterclass is geschikt voor juristen, HRM-medewerkers, P&O-adviseurs en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen de publieke sector.

Details van de masterclass

  • Type cursus: incompany. Samen met u kunnen we bespreken waar en wanneer u deze masterclass wilt volgen. We kunnen deze masterclass op locatie geven. Wilt u met meerdere organisaties gezamenlijk de masterclass volgen? Dat kan natuurlijk ook.
  • Duur: de masterclass duurt 1 dagdeel.
  • Kosten: de kosten van de masterclass bedragen € 2.495.
  • Aantal deelnemers: het aantal deelnemers van de masterclass is maximaal 20.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Monique Jansen van de Capra Academie via 088 – 5790 001 of per mail.

Over de Capra Academie

De Capra Academie is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In dit register staan onderwijsinstellingen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Dat betekent dat de opleidingen van de Capra Academie voldoen aan de kwaliteitseisen en dat levert u als voordeel op dat u geen btw betaalt over de kosten van de opleiding.

Contact over dit onderwerp

Monique Jansen

Monique Jansen

Opleidingscoördinator
Telefoon:
088 - 579 000 1

Gerelateerd

Cursus Privacy op de werkvloer (online cursus) 150 150 Capra Advocaten

Cursus Privacy op de werkvloer (online cursus)

De AVG concreet gemaakt voor de omgang met persoonsgegevens van personeel

lees meer
Vraagstukken rond heropening scholen (online cursus) 150 150 Capra Advocaten

Vraagstukken rond heropening scholen (online cursus)

Vraagstukken rond heropening scholen: arbeidsrecht, medezeggenschap en meer

lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

Vestiging Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 56
2585 GC Den Haag
Telefoon 070-364 81 02
Fax 070-361 78 47
denhaag@capra.nl

Vestiging ‘s-Hertogenbosch
Bastion Vught 1
5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon 073-613 13 45
Fax 073-614 82 16
s-hertogenbosch@capra.nl

Vestiging Zwolle
Terborchstraat 12
8011 GG Zwolle
Telefoon 038-423 54 14
Fax 038-423 47 84
zwolle@capra.nl

Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7
6221 BS Maastricht
Telefoon 043-7 600 600
Fax 043-7 600 609
maastricht@capra.nl