Nieuws

Capra Advocaten en Vereniging werken voor waterschappen organiseren in maart themabijeenkomsten over reorganisatieontslag

Geplaatst op: 03 februari 2019

Door: 

Capra Advocaten en de Vereniging werken voor waterschappen organiseren op 13 maart, 20 maart en 3 april 2019 drie themabijeenkomsten over het reorganisatieontslag onder het civiele recht. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor P&O-medewerkers en leden van de medezeggenschap van alle waterschappen en gelieerde organisaties. Op 13 maart vindt de bijeenkomst plaats in Houten en op 20 maart in Amersfoort. De locatie op 3 april is nog niet bekend.

Capra Advocaten geeft 3 workshops voor Zorg aan zet Limburg

Geplaatst op: 01 februari 2019

Door: 

Zorg aan zet Limburg organiseert op 21 maart, 18 april en 23 mei samen met Capra Advocaten een aantal workshops over arbeidsverhoudingen in de zorg. Tijdens deze workshops komen duurzame inzetbaarheid van medewerkers, dossiervorming en flexibele arbeidsrelaties aan de orde.

Nieuw: Wnra-helpdesk voor vragen over normalisering

Geplaatst op: 10 januari 2019

Door: 

Vooruitlopend op de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren introduceert Capra Advocaten de Wnra-helpdesk. Hier kunt u terecht met vragen over de normalisering van het ambtenarenrecht.

Capra Advocaten 's-Gravenhage zoekt een advocaat-stagiair en een advocaat-medewerker

Geplaatst op: 09 september 2018

Door: 

Capra Advocaten 's-Gravenhage zoekt vanwege toegenomen werkzaamheden op korte termijn een advocaat-stagiair en een advocaat-medewerker. Interesse? Bekijk de vacaturepagina.

Juryrapport Jo Maes / capra prijs 2017

Geplaatst op: 04 april 2018

Door: 

De jury van de Jo Maes/Capra Prijs heeft zich wederom, dit jaar voor het laatst, belast met de mooie taak een keuze te maken uit de inzendingen van masterscripties op het gebied van het algemeen bestuursrecht, het ambtenarenrecht en het arbeidsrecht. In het jaar 2017 zijn twee scripties ontvangen die beide van hoog niveau waren.

Capra Advocaten sponsorde deelnemer Alpe d'HuZes

Geplaatst op: 25 juni 2017

Door: 

Capra Advocaten sponsorde tijdens de afgelopen editie van Alpe d'HuZes Ton van der Biezen bij zijn beklimming van deze berg. Ton besloot deel te nemen nadat een goede vriend en een oom werden getroffen door kanker en deze ziekte niet overleefden. Hij vertelt zijn verhaal.

Linda Couvreur wint de Jo Maes/Capra scriptieprijs 2016

Geplaatst op: 06 april 2017

Door: 

Op 27 maart 2017 ontving Linda Couvreur uit handen van mr. Jo Maes de Jo Maes/Capra Scriptieprijs 2016. Aan deze prijs is een geldbedrag van € 1000 verbonden. De scriptie van Linda Couvreur ging over de aansprakelijkheid van Nederlandse internationals voor arbeidsrechtenschendingen.

Capra Advocaten kijkt terug op succesvol Zorgcongres

Geplaatst op: 03 april 2017

Door: 

Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van de Wkkgz organiseerde Capra Advocaten het Zorgcongres ‘Eén jaar Wkkgz’. Het congres vond plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Het werd een interessante middag waarbij duidelijk werd dat er nog veel vragen zijn over de Wkkgz.

Capra Advocaten Maastricht en ’s-Hertogenbosch zoeken een advocaat(-stagiair)

Geplaatst op: 23 maart 2017

Door: 

Vanwege toegenomen werkzaamheden zoekt Capra Advocaten op korte termijn een advocaat¬(-stagiair) voor de vestigingen in Maastricht en ’s-Hertogenbosch.

Cursus Arbeid in de Zorgsector: Rechtsposities en verantwoordelijkheden

Geplaatst op: 08 november 2016

Door: 

Cursus arbeid in de zorgsector over rechtsposities en verantwoordelijkheden op 8 en 22 november 2016 bij Maastricht University met Mark van de Laar en Jacobien Frederix-Gianotten.

Kennisbijeenkomsten Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

Geplaatst op: 08 november 2016

Door: 

Capra organiseert op alle vestigingen kennisbijeenkomsten over de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

Vervolg rechtspositie studentpromovendi

Geplaatst op: 07 november 2016

Door: 

Naar aanleiding van het artikel in dagblad Trouw zijn er door Kamerleden vragen aan de Minister gesteld over de status van de promotiestudent. De Minister geeft in haar reactie aan dat het aan de rechter is om te beoordelen of er sprake is van een verkapte arbeidsrelatie.

Zoeken