In één middag op de hoogte over alles wat u zou moeten weten over het sluiten van een vaststellingsovereenkomst
In het arbeidsrecht verdient een schikking vaak de voorkeur boven een ontslagprocedure bij de rechter. In de publieke sector geldt dat misschien nog wel meer dan in het bedrijfsleven. Maar de publieke sector kent een aantal eigenaardigheden en dat maakt het treffen van ontslagregelingen in deze sector tot een vak apart. Zo is er sprake van een politiek-bestuurlijke omgeving waar rekening mee moet worden gehouden, zijn werkgevers in deze sector eigenrisicodrager en moet rekening worden gehouden met de Wet open overheid en de Wet normering topinkomens. In een dagdeel brengen we u snel en praktisch op de hoogte van een aantal bijzonderheden bij het treffen vaststellingsovereenkomsten in het algemeen en van ontslagregelingen in de publieke sector in het bijzonder.
Waaruit bestaat de cursus?
- In de cursus komen alle bijzondere aspecten van het treffen van een ontslagregeling in de publieke sector aan bod.
- Daarnaast is er aandacht voor het afkopen van uitkeringsrechten, vrijwaringen en het “wegcontracteren” van de mogelijkheid van procedures.
- Ook hoort u wat u kunt doen als de werknemer zich niet aan de afspraken houdt of als u een overeenkomst moet treffen met een medewerker die overspannen is. Dit alles waar mogelijk aan de hand van interessante uitspraken.
- De cursus kent een praktische insteek. Aan de hand van een concrete casus wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld.
- Daarnaast is er uiteraard ruimte voor vragen en het bespreken van praktijksituaties.
Voor wie?
De cursus is geschikt voor juristen, ervaren HRM-medewerkers en ervaren P&O-adviseurs die werkzaam zijn in de (semi) publieke sector.
Open inschrijving 9 juni 2022 – Zwolle
De cursus wordt open inschrijving gegeven op 9 juni 2022 van 13:00 tot 16.30 op locatie in Zwolle (verzorgd door Gerdin Boelens).
Open inschrijving 16 juni 2022 – Groningen
De cursus wordt open inschrijving gegeven op 16 juni 2022 van 13:00 tot 16.30 op locatie in Groningen (verzorgd door Gerdin Boelens).
Incompany
De cursus wordt incompany gegeven. Wilt u met meerdere organisaties gezamenlijk de cursus volgen? Dat kan natuurlijk ook.
Praktische informatie
- Duur: de masterclass duurt één dagdeel
- Kosten: de kosten bedragen € 295,– vrij van btw
- Docent: de cursus wordt verzorgd door Gerdin Boelens advocaat bij onze vestiging in Zwolle
- Deelnemers: het aantal deelnemers is maximaal 15 (de RIVM-richtlijnen wordt strikt in acht genomen)
Meer informatie of aanmelden?
Wilt u deelnemen aan de masterclass, dan kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier hieronder. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met opleidingscoördinator Monique Jansen van de Capra Academie via 088 – 57 90 001 of per mail.
Aanmelden voor de masterclasss
Contact over dit onderwerp
De Capra Academie is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode en zijn daarom vrijgesteld van btw.
Deelnemers waarderen onze cursussen met een 8,3
Gerelateerd
Regels voor het regelen: Masterclass vaststellingsovereenkomsten
In één middag op de hoogte over alles wat u moeten over het sluiten van een vaststellingsovereenkomst
lees meerActualiteiten Publiek Arbeidsrecht
In één middag op de hoogte van de laatste wet- en regeling en de actuele jurisprudentie
lees meerPrivacyvraagstukken voor de HR-praktijk
De AVG concreet gemaakt voor de omgang met persoonsgegevens van personeel
lees meer