Capra advocaten Is deze mail niet goed leesbaar? Klik dan hier
 
capra werkt in het publieke domein
 

Capra Concreet oktober 2017

Deze maand   Na maanden van formeren kwam het regeerakkoord tot stand. Jacobien Frederix-Gianotten vertelt wat de gevolgen zijn voor het ambtenaren- en arbeidsrecht. De privacyregels veranderen. Daarover las u in de vorige Capra Concreet. Nu beschrijft Sanne Dassen de gevolgen voor de zorgsector. In deze editie vindt u ook een aantal bijdragen over de normalisering. In november en december heeft u weer volop gelegenheid om een kennisbijeenkomst bij te wonen. Bekijk ook het aanbod van de Capra Academie.
 

Regeerakkoord: de ‘normalisering’ gaat door en de WWZ wordt deels teruggedraaid!



Jacobien Frederix-Gianotten Het regeerakkoord is bekend en het kabinet is net geïnstalleerd. Duidelijk is dat de normalisering doorgaat en dat er de komende jaren weer veel gaat veranderen in het civiele arbeidsrecht. Jacobien Frederix-Gianotten beschrijft waarmee u rekening moet houden.
 
 

Wat betekenen de nieuwe privacyregels voor de zorg?

Op 25 mei 2018 veranderen de privacyregels. In de vorige editie van de Capra Concreet las u al over het recht op vergetelheid. Sanne Dassen bespreekt nu de gevolgen van het recht op vergetelheid voor de zorgsector.
 
 

Kom naar de kennisbijeenkomst over Privacy in
’s-Hertogenbosch

Op 7 december 2017 organiseert Capra Advocaten in 's-Hertogenbosch speciaal voor juristen en medewerkers werkzaam in de HRM een kennisbijeenkomst over 'privacy'. Na deze bijeenkomst bent u goed voorbereid op de nieuwe privacyregels die op 25 mei 2018 ingaan.
 
 

Verstoorde verhoudingen, toch geen ontslag

Paula Berends-Schellens De Technische Universiteit Delft (TU) ontsloeg een medewerker vanwege verstoorde verhoudingen. De medewerker vocht het ontslag aan en kreeg in eerste aanleg en in hoger beroep gelijk. De conclusie van de rechters was hetzelfde, maar de weg naar de conclusie toe verschilde aanzienlijk. Paula Berends-Schellens vertelt hoe beide instanties tot hun oordeel kwamen.
 
 

Cursus WIA

Op 21 november geven Paula Berends-Schellens en Jacobien Frederix-Gianotten de cursus Actualiteiten en verdieping WIA. Tijdens deze cursus van 1 dagdeel gaan zij in op de plannen die de regering Rutte III heeft met de WIA. Zo wordt de periode voor premiedifferentiatie verkort van 10 naar 5 jaar en moet het voor ontvangers van een WIA-uitkering aantrekkelijker worden om te werken. Daarnaast bespreken ze nog tal van andere actuele ontwikkelingen. Schrijf u nu in voor deze cursus
 
 

Kiest u voor een eigen cao of voor een sectorale cao?

Bart Jeroen Boiten De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren treedt op 1 januari 2020 in werking. Dat is nog eens bevestigd in het regeerakkoord. Dat betekent niet dat u en uw organisatie nu kunnen stilzitten. Voor 1 januari 2020 moet er van alles gebeuren. De eerste stap is kiezen voor een eigen cao of de sectorale cao. Capra en BMC kunnen u helpen bij het maken van een keuze.
 
 

Komt u ook naar één van onze kennisbijeenkomsten?

Capra Advocaten organiseert regelmatig kennisbijeenkomsten voor relaties en introducés. Lezers van de Capra Concreet zijn van harte welkom op deze bijeenkomsten. In korte tijd praten we u bij over actuele onderwerpen. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt zich nog aanmelden voor kennisbijeenkomsten over actuele onderwerpen in het ambtenaren- en arbeidsrecht op 2 november in Ridderkerk, op 9 november in Heerhugowaard en op 16 november in Utrecht. In Zwolle kunt u 7 december een kennisbijeenkomst bijwonen met spreker en interim-verandermanager Harry de Ruiter.
 

Mag een Raad van Toezicht de eigen beloning verhogen?

Marianne Boschman-Stoel De Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hogeveen (STOVOH) meende dat de beloning van de leden van de RvT verhoogd kon worden. Dat besluit mag de RvT nemen. De STOVOH doet echter een beroep op de RvT om de beloning niet te wijzigen. Uiteindelijk leidt dit tot een bestuurlijke crisis, het aftreden van de RvT en tot een procedure bij de Rechtbank Noord-Nederland.
 
 

In beeld: het ontslagrecht na de normalisering

Eliza Christiaansen Naar verwachting treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren op 1 januari 2020 in werking. De Wnra heeft gevolgen voor het ontslagrecht. Eliza Christiaansen neemt u mee naar het jaar 2020 en geeft aan de hand van een voorbeeld aan wat er verandert aan de regels bij ontslag van een ambtenaar.
 
 

Capra in de media

De advocaten van Capra schrijven regelmatig artikelen in vakbladen. Paula Berends-Schellens schreef een artikel voor het Tijdschrift voor Arbeid en Onderneming over de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Gerdin Boelens geeft in HR Overheid een voorzichtig antwoord op de vraag of de normalisering een einde maakt aan de procedures over beoordelingen.
 
Capra Concreet wordt op de website geplaatst. Klik hier voor het archief.

Met vriendelijke groet,
Capra Advocaten
 
 

Volg Capra Advocaten

Linkedin Twitter
 
Uitgesproken  

Lees maar, er staat niet wat er staat

Pieter Joost Schaap
Pieter Joost Schaap bespreekt met enige regelmaat een uitspraak die hem opviel. Deze keer gaat zijn bijdrage over een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep over een vaststellingsovereenkomst.
 
 

Even voorstellen

Recent hebben wij twee nieuwe collega’s verwelkomd. Sinds 1 juli 2017 is Sanne Dassen als advocaat werkzaam op de vestiging in Maastricht. Chloé van Geffen kwam op 15 september 2017 de vestiging in
's-Hertogenbosch versterken. Zij wordt binnenkort tot advocaat beëdigd.
 

Nieuwsbrief zorg

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector zorg? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Zorg.
 
 

De (bij)scholingsdagen van Capra Advocaten
‘s-Hertogenbosch

Dit najaar organiseert Capra Advocaten ’s-Hertogenbosch een aantal (bij)scholingsdagen. Op 9 november kunt u de masterclass Disfunctioneren in het ambtenarenrecht bijwonen. Een week later, op 16 november, volgt de masterclass Vertrekregelingen.
 

Nieuwsbrief onderwijs

Capra Zorg
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector onderwijs? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Capra Onderwijs.
 
 
Agenda  

Binnenkort

2 november 2017: Kennisbijeenkomst actualiteiten arbeidsrecht in Ridderkerk
9 november 2017: Kennisbijeenkomst actualiteiten arbeidsrecht in Heerhugowaard
9 november 2017: Masterclass disfunctioneren in het arbeidsrecht
16 november 2017: Masterclass Vertrekregelingen
16 november 2017: Kennisbijeenkomst actualiteiten arbeidsrecht in Utrecht
21 november 2017: Cursus actualiteiten en verdieping WIA
7 december 2017: Kennisbijeenkomst over privacy in ’s-Hertogenbosch
7 december 2017: Kennisbijeenkomst met Harry de Ruiter in Zwolle
 
 
 
 
 
 
 






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*