Capra Advocaten sponsorde deelnemer Alpe d'HuZes
Print pagina

Capra Advocaten sponsorde  deelnemer Alpe d'HuZes
Sprekers:
Locatie:
Datum:
25 juni 2017
Aanvang:
Kosten:
Datum:
25 juni 2017
Locatie:
Datum:
25 juni 2017
Geplaatst op:
25 juni 2017
Door:
‘Dichter bij de hemel kom je niet’

Als fervent fietsliefhebber moet je wel iets voor over hebben voor je hobby. Fietsen met schoenen die je vastklikt in de pedalen van je fiets, een stuur waardoor je diep voorover gebogen zit en veelal knokken tegen de altijd aanwezige wind. Regen en wind trotseer je. De zomerdagen, wanneer de zon vroeg opkomt en laat ondergaat, zijn favoriet. Na het werk nog een kilometer of 60 of 70 maken, of zelfs heel vroeg nog voor je aan de slag gaat. Uiteraard geniet ik dan. Nog mooier vind ik het als ik met mijn hobby kan deelnemen aan mooie fietsevenementen voor het goede doel.

Eens in de zoveel tijd word je met je neus op de feiten gedrukt en kom je in aanraking met kanker, direct of indirect in je omgeving. Hans (56) een goede vriend, overleed twee maanden geleden. In dat ziekenhuis knokte mijn oom Ad (64), geveld door dezelfde ziekte, voor zijn leven. Tevergeefs helaas. Het enige wat je kunt doen, is samen het verdriet delen, afscheid nemen en herinneringen ophalen. Daarnaast kun je echter nóg wat doen en dat is geld inzamelen, geld dat helpt het onderzoek naar kanker te financieren. Ik beloofde Ad en Hans de Alpe d’HuZes te rijden, speciaal voor hen en voor geld dat zo heel erg nodig is voor dat onderzoek.

Het besluit is dan genomen. Je fietst al, maar moet nog meer trainen, afvallen en kilometers maken om minimaal drie keer die ‘Nederlandse berg’ op te rijden, want dat had ik beide mannen beloofd. Al is al dat fietsen op de platte Brabantse pannenkoek rondom mijn woonplaats ’s-Hertogenbosch, met op een rit van 70 kilometer niet meer dan 25 hoogtemeters, niet echt dé voorbereiding voor een drievoudige klim naar Alpe d’Huez. Om toch wat hoogtemeters te maken, trainde ik een enkel weekend in Limburg. Het resultaat van al dat fietsen? Ik viel in totaal 11 kilo af en maakte circa 5.000, merendeel vlakke, kilometers.  En zo was ik, dacht ik, goed voorbereid. Nieuwe banden, sponsoren bereid gevonden te doneren, hotel geboekt, voeding ingeslagen en verpakt, om na iedere rit voldoende te kunnen eten.

Niets is zo onvoorspelbaar als de ziekte. Ad overlijdt op 25 mei 2017, een week voor Alpe d’HuZes. Op dinsdag 1 juni, een dag voor mijn vertrek naar Alpe d’HuZes is de  herdenkingsdienst. Op woensdag vertrek ik naar Frankrijk. De drie dagen voor mijn klim slaap ik in totaal zes uur. Op donderdag ga ik drie keer de berg op. Het was zwaar, maar nooit zo zwaar als de strijd die deze mensen hebben moeten leveren tegen deze ziekte. Ik heb ze beiden “naar de hemel gebracht” en mijn ding gedaan. Dat voelt goed.

Alpe d’HuZes kan niet zonder sponsoren. Capra Advocaten, een sociaal betrokken advocatenkantoor, stond direct klaar toen ik vertelde van mijn plan om mee te doen. Zo kende ik hen al eerder, toen ik meedeed met Swim to Fight Cancer in 2015 in ’s-Hertogenbosch. Bij de Bosche variant van Swim to Fight Cancer zwem je twee kilometer door de Singelgracht en de Dommel. Op 17 september 2017 mag ik meezwemmen met één van de Capra-teams bij Swim to Fight Cancer 2017, weer een doel dat Capra sponsort. Gelukkig maar, want geld voor onderzoek is nog heel hard nodig.

Ton van der Biezen
Telefoon:
Mobiel:
E-mail:
Linkedin

Zoeken