Werken bij Capra Advocaten

Ontdek je mogelijkheden bij Capra Advocaten, toonaangevend specialist arbeidsverhoudingen in het publieke domein

Als kantoor ondersteunen we al sinds 1928 overheidswerkgevers en werkgevers binnen de zorg en het onderwijs. Ons kantoor telt ruim veertig medewerkers die werken vanuit onze vier vestigingen in Den Haag, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht en Zwolle.

Werken bij Capra Advocaten vraagt niet alleen om uitstekende kennis van het recht en het op de voet volgen van de laatste (juridische) ontwikkelingen, maar ook een goed gevoel voor maatschappelijke belangen en bestuurlijke verhoudingen. Bekijk hieronder onze actuele vacatures. Heb je vragen over de vacatures of hoe het is om te werken bij ons kantoor, neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer!

Vacatures

 • Capra Advocaten werkt in het publieke domein. Voor met name werkgevers in de sectoren Overheid, Onderwijs en Zorg adviseren en procederen wij over ontslagzaken, integriteitskwesties, arbeidsongeschikte werknemers, sociale zekerheid, reorganisaties, medezeggenschap, de rechtspositie van bestuurders, bestuursrecht, privacy en open overheid.

  Voor onze vestiging van Capra Advocaten in Maastricht zijn wij op zoek naar een senior advocaat-medewerker met meer dan vijf jaar werkervaring en ruime proceservaring in het civiele arbeidsrecht.

  Je werkt samen met een team van enthousiaste collega’s. Je beschikt over commerciële vaardigheden en bent klantgericht. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en bent maatschappelijk betrokken. Binnen ons kantoor is er ruimte om je eigen praktijk op te bouwen en om je eigen expertise te ontwikkelen, te doceren en te publiceren.

  Interesse?

  Meer weten over de vacature of direct solliciteren? Neem dan contact op met:

  De heer mr. drs. M.L.M. (Mark) van de Laar
  E-mail: m.vandelaar@capra.nl
  Telefoon: 043 – 7 600 600
  Mobiel: 06 – 15 05 42 23

 • De functie?

  Capra Advocaten is een toonaangevend kantoor in arbeidsverhoudingen in het publieke domein. De cliënten van ons kantoor zijn verspreid over de volle breedte van de publieke sector. Van provincies, gemeenten en het Rijk tot ziekenhuizen, universiteiten, Politie en waterschappen.

  Wij zijn op zoek naar ervaren advocaat-medewerkers met een uitstekende staat van dienst en affiniteit met ons vakgebied. Je werkt samen met een compact team van enthousiaste collega’s vanuit een van onze vier vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Den Haag, Maastricht of Zwolle en bouwt een eigen praktijk op.

  Je beschikt over commerciële vaardigheden en bent klantgericht. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en bent maatschappelijke betrokken. Gezien het profiel van ons kantoor heb je een bijzondere interesse voor overheid, onderwijs en zorg. Ruime ervaring met het civiele (arbeids)recht is een pré. We verwachten van je dat je een specialisatie-opleiding arbeidsrecht hebt afgerond of dat je deze gaat volgen.

  Je adviseert en procedeert graag en vakkundig over de vraagstukken die wij voor onze cliënten in behandeling nemen, zoals re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid, ontslagzaken, integriteitskwesties, medezeggenschap, rechtspositie van bestuurders en reorganisaties.

  Binnen ons kantoor is er ruimte om je eigen expertise te ontwikkelen en te verdiepen en je eigen praktijk op te bouwen, zowel binnen onze Praktijkgroepen Overheid, Onderwijs en Zorg als binnen onze Expertteams Bestuurlijke Samenwerking, Integriteit, Medezeggenschap, Privacy en Open Overheid, Reorganisatie en Overgang van onderneming, Sociale Zekerheid en WNT.

  Wat bieden wij?

  • Je werkt in een plezierige omgeving met gedreven en toegankelijke collega’s.
  • Interessant werk met maatschappelijke relevantie.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Mogelijkheden om deels op kantoor en deels thuis te werken.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en oog voor werk-privé balans.
  • Je kunt je specialiseren en ontwikkelen binnen onze Expertteams.
  • Je hebt mogelijkheden om te doceren en te publiceren.
  • Je krijgt een gedegen interne opleiding binnen onze Capra Academie.
  • Je krijgt ondersteuning bij het verder ontwikkelen van je commerciële vaardigheden

  Interesse?

  Meer weten over de vacature of direct solliciteren? Neem dan contact op met:

  ’s Hertogenbosch
  Mevrouw mr. M.J.J. (Maartje) Rutten
  m.rutten@capra.nl
  06 – 48 17 89 42.

  Den Haag
  De heer mr. J.J. (Jan) Blanken
  j.blanken@capra.nl
  06 – 18 50 10 59.

  Maastricht
  De heer mr. G.P.F. (Gregoor) van Duren
  g.vanduren@capra.nl
  06 – 18 50 10 55.

  Zwolle
  De heer mr. B.J. (Bart Jeroen) Boiten
  b.j.boiten@capra.nl
  06 – 48 18 15 94.

 • De functie?

  Wij zijn op zoek naar gedreven advocaat-stagiair(e)s die aan de slag willen bij ons toonaangevende kantoor in arbeidsverhoudingen in het publieke domein. Je werkt samen met een compact team van enthousiaste collega’s vanuit een van onze vier vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Den Haag, Maastricht of Zwolle.

  Als advocaat-stagiair(e) maak je kennis met de vraagstukken die wij voor onze cliënten in behandeling nemen, zoals re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid, ontslagzaken, integriteitskwesties, medezeggenschap, rechtspositie van bestuurders en reorganisaties.

  De cliënten van ons kantoor zijn verspreid over de volle breedte van de publieke sector. Van provincies, gemeenten en het Rijk tot ziekenhuizen, universiteiten, Politie en waterschappen. De functie vraagt om affiniteit en interesse in de publieke sector in het algemeen en de sectoren overheid, onderwijs en zorg in het bijzonder.

  Binnen ons kantoor is er ruimte om je eigen expertise te ontwikkelen en te verdiepen, zowel binnen onze Praktijkgroepen Overheid, Onderwijs en Zorg als binnen onze Expertteams Bestuurlijke Samenwerking, Integriteit, Medezeggenschap, Privacy en Open Overheid, Reorganisatie en Overgang van onderneming, Sociale Zekerheid, WNT.
  Je krijgt alle ruimte om de stage en de beroepsopleiding te doorlopen. Je wordt uitstekend begeleid door een ervaren advocaat. Je krijgt de kans je adviesvaardigheden te ontplooien, kennis te maken met de klanten en je commerciële talenten te ontdekken. Je doet proceservaring op in zowel het civiele recht als het bestuursrecht. Capra is geregeld betrokkene bij zaken die leiden tot richtinggevende uitspraken. Je krijgt de kans daar een inhoudelijke bijdrage aan te leveren.

  Wat bieden wij?

  • Je werkt in een plezierige omgeving met gedreven en toegankelijke collega’s.
  • Interessant werk met maatschappelijke relevantie.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Mogelijkheden om deels op kantoor en deels thuis te werken.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en oog voor werk-privé balans.
  • Je kunt je specialiseren en ontwikkelen binnen onze Expertteams.
  • Je bouwt een eigen cliëntenbestand op.
  • Je wordt gestimuleerd om te doceren en te publiceren.
  • Je krijgt een gedegen interne opleiding binnen onze Capra Academie.

  Interesse?

  Meer weten over de vacature of direct solliciteren? Neem dan contact op met:

  ’s Hertogenbosch
  Mevrouw mr. M.J.J. (Maartje) Rutten
  m.rutten@capra.nl
  06 – 48 17 89 42.

  Den Haag
  De heer mr. J.J. (Jan) Blanken
  j.blanken@capra.nl
  06 – 18 50 10 59.

  Maastricht
  De heer mr. G.P.F. (Gregoor) van Duren
  g.vanduren@capra.nl
  06 – 18 50 10 55.

  Zwolle
  De heer mr. B.J. (Bart Jeroen) Boiten
  b.j.boiten@capra.nl
  06 – 48 18 15 94.

Capra Advocaten in het kort

 • Toonaangevend in arbeidsrecht in het publieke domein
 • Landelijk werkend met 4 vestigingen
 • 40 medewerkers
 • Gespecialiseerde Praktijkgroepen en Expertteams

Werken aan langdurige klantrelaties

Werken bij Capra betekent werken aan langdurige klantrelaties. Als kantoor staan wij vrijwel uitsluitend werkgevers bij. Wij onderhouden met veel organisaties hechte banden en hebben een uitstekende reputatie. De ’traditionele’ overheid zoals Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s, Politie en de rechtspraak staan we al decennialang bij. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld universiteiten, ziekenhuizen, schoolorganisaties, de Kamer van Koophandel, andere zelfstandige bestuursorganen en zorgorganisaties.

Ontwikkelmogelijkheden

Het publieke arbeidsrecht is een breed vakgebied. Binnen Capra werken advocaten samen in sectorale Praktijkgroepen en Expertteams aan de ontwikkeling van kennis en dienstverlening voor onze cliënten. Binnen Capra krijg je de kans om je eigen ambities waar te maken door je (verder) te ontwikkelen tot specialist.

“Wat ik merk is dat je echt relaties opbouwt met cliënten, je leert ze beter kennen en begrijpen. Ook dat maakt werken bij Capra interessant.”

Sanne Dassen werkt sinds 2017 als advocaat bij Capra (Maastricht).

Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Sanne vertelt je er graag meer over: s.dassen@capra.nl of 06 18 50 10 58.

Werken aan eigen zaken

Werken bij Capra betekent werken in een prettige omgeving met de focus op kwaliteit. Het betekent ook werken aan een grote diversiteit van zaken: van een slepend arbeidsconflict tot een diepgravend feitenonderzoek, een zaak met grensoverschrijdend gedrag van een docent tot een zaak van een ambtenaar met een hennepplantage. Wanneer je bij Capra komt werken draai je direct mee in de praktijk. Je werkt aan eigen zaken met persoonlijke en gedegen begeleiding. Binnen ons kantoor heb je veel eigen verantwoordelijkheid en wordt eigen initiatief gestimuleerd.

Publiceren en lesgeven

Bij Capra stimuleren we het publiceren van artikelen en bieden we de mogelijkheid om te doceren. Je leert op deze manier op een andere wijze met je vak om te gaan. Zo verbreed je je blik en ontwikkel je je vaardigheden. Uiteraard word je daarbij uitstekend begeleid.

“Je werkt op het snijvlak van arbeid en bestuur. Interessant is dat daarbij het arbeidsrecht in al zijn facetten voorbijkomt.”

Gerdin Boelens werkt sinds 2010 als advocaat bij Capra (Zwolle).

Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Gerdin vertelt je er graag meer over: g.boelens@capra.nl of 06 81 28 84 84.

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

In de praktijk zien we dat onze mensen ons kantoor maken tot wat het is. Daarom is ons advies om bij vragen vooral contact met ons op te nemen. We vertellen je graag meer over Capra zodat je je een goed beeld kunt vormen van ons kantoor. Een goede klik en duidelijke verwachtingen zijn belangrijk in ons werk, met onze cliënten en met elkaar.

Bij elke vacature staat een contactpersoon vermeld, je kunt ook contact opnemen met de advocaten op deze pagina Sanne Dassen en Gerdin Boelens.