Cursus

Ziekteverzuim en WIA

Datum en locatie volgen binnenkort

Door docent Jacobien Frederix-Gianotten

De cursus in het kort

Ziekteverzuim, re-integratie en WIA-trajecten leveren in de praktijk vaak lastige situaties en vragen op. Hoe kan een werkgever het beste omgaan met een zieke werknemer die niet bereikbaar is? Wat kan een werkgever doen als een werknemer niet meewerkt aan de re-integratie? Wanneer mag het loon worden stopgezet? Hoe kan een werkgever een loonsanctie van  het UWV voorkomen? Hoe zit het met de risico’s van een ziekmelding  kort voor het einde van het dienstverband? Klopt het dat het UWV de Ziektewetuitkering dan op de ex-werkgever kan verhalen?

En hoe zit het eigenlijk met de verschillende WIA-uitkeringen, is ontslag mogelijk na twee jaar ziekte, en wat betekent dit voor een Eigenrisicodrager? Tijdens de cursus Ziekteverzuim en WIA geven wij antwoord op deze en vele andere vragen.

8.7

deelnemers
waardering

Voor wie?

De cursus kent maximaal 25 deelnemers en is geschikt voor juristen, HRM-medewerkers en P&O adviseurs die werkzaam zijn binnen de overheid, het onderwijs en de zorg.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen over de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij uw situatie? Neem dan gerust contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per email academie@capra.nl. U kunt zich aanmelden voor de cursus via de onderstaande button.

Praktische details

Duur en datum

De cursus wordt op gegeven middels open inschrijving. De cursus duurt één dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief lunch). Datum en locatie volgen binnenkort.

Docent

De cursus wordt verzorgd door docent Jacobien Frederix-Gianotten van Capra Advocaten.

Kosten

De kosten bedragen € 690,– (over dit bedrag is geen BTW verschuldigd).

Wat weet u na het volgen van deze cursus?

We leiden u tijdens de cursus aan de hand van voorbeelden uit de praktijk door de regels rondom ziekteverzuim, re-integratie, loondoorbetaling, de WIA en de Ziektewet. Na afloop van de cursus bent u goed op de hoogte van de actuele regels en rechtspraak en kunt u daar binnen uw eigen werkkring direct mee uit de voeten.

De cursus is als volgt opgebouwd:

 • Het eerste en tweede (en eventueel derde) ziektejaar: wat zijn de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever? Wat is de rol van de bedrijfsarts en van het UWV?
 • Na het tweede ziektejaar: welke WIA-uitkeringen zijn er? Wat gebeurt er met medewerkers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn? Is ontslag mogelijk?
 • De Ziektewet en het risico op verhaal. Wat zijn de financiële gevolgen voor de werkgever als een werknemer ziek uit dienst gaat
 • Eigenrisicodragerschap WGA en Zw.
 • Bijzonderheden, zoals de no risk polis, verslaving ,de wet gelijke behandeling op grond van handicap en chronische ziekte en andere actualiteiten.

“Het is altijd ontzettend leuk om aan de deelnemers te laten zien dat ook lastige verzuimdossiers met het zetten van de juiste stappen kunnen worden vlot getrokken.”

Jacobien Frederix-Gianotten is één van de docenten van de cursus en werkzaam sinds 2009 als advocaat bij Capra Advocaten op onze vestiging in Den Haag.

Deelnemers waarderen de cursus
met een 8,7

Juridisch adviseur bij een gemeente
“Voorbeelden met casussen en rechtspraak waardoor alles ging leven met specifiek ook advies”

Jurist bij de Nationale Politie
“De cursus is goed georganiseerd en laagdrempelig”

HR-adviseur Verzuim
“Prettige docenten, kennis, kunde, koppeling praktijk, mooie flow en samenspel tijdens de cursus”

Wilt u zich aanmelden voor de cursus
of heeft u vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neemt u dan contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per e-mail academie@capra.nl. anmelden voor de masterclass kan op dit moment niet. Heeft u interesse in de cursus, gebruikt u dan het formulier hieronder en we houden u op de hoogte wanneer een nieuwe startdatum bekend is.

  • Persoonsgegevens

   Geslacht ManVrouw


   Ontvang de nieuwste cursussen en artikelen van Capra Advocaten per mail

   Wilt je op de hoogte blijven? Maak dan hieronder een keuze uit onze nieuwsbrieven:

   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in het onderwijs
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in de zorg

    

   De velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

  Capra Academie
  Bastion Vught 1
  5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
  Telefoon 088 – 579 000 1
  academie@capra.nl

  De Capra Academie is onderdeel
  van Capra Advocaten

  De Capra Academie is geregistreerd
  bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO)

  Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode
  en zijn daarom vrijgesteld van btw.