Cursus

Ziekteverzuim en WIA

9 november 2023 – Utrecht

Door docenten Jacobien Frederix-Gianotten en Paula Berends-Schellens

De cursus in het kort

Ziekteverzuim, re-integratie en WIA-trajecten leveren in de praktijk vaak lastige situaties en vragen op. Hoe kan een werkgever het beste omgaan met een zieke werknemer die niet bereikbaar is? Wat kan een werkgever doen als een werknemer niet meewerkt aan de re-integratie? Wanneer mag het loon worden stopgezet? Hoe kan een werkgever een loonsanctie van  het UWV voorkomen? Hoe zit het met de risico’s van een ziekmelding  kort voor het einde van het dienstverband? Klopt het dat het UWV de Ziektewetuitkering dan op de ex-werkgever kan verhalen?

En hoe zit het eigenlijk met de verschillende WIA-uitkeringen, is ontslag mogelijk na twee jaar ziekte, en wat betekent dit voor een Eigenrisicodrager? Tijdens de cursus Ziekteverzuim en WIA geven wij antwoord op deze en vele andere vragen.

8.7

deelnemers
waardering

Voor wie?

De cursus kent maximaal 25 deelnemers en is geschikt voor juristen, HRM-medewerkers en P&O adviseurs die werkzaam zijn binnen de overheid, het onderwijs en de zorg.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen over de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij uw situatie? Neem dan gerust contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per email academie@capra.nl. U kunt zich aanmelden voor de cursus via de onderstaande button.

Praktische details

Duur en datum

De cursus wordt op 9 november 2023 middels open inschrijving gegeven. De cursus duurt één dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur (inclusief lunch) te Utrecht in Vergadercentrum Vredenburg.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door docent Jacobien Frederix-Gianotten en docent Paula Berends-Schellens van Capra Advocaten.

Kosten

De kosten bedragen € 690,– (over dit bedrag is geen BTW verschuldigd).

Wat weet u na het volgen van deze cursus?

We leiden u tijdens de cursus aan de hand van voorbeelden uit de praktijk door de regels rondom ziekteverzuim, re-integratie, loondoorbetaling, de WIA en de Ziektewet. Na afloop van de cursus bent u goed op de hoogte van de actuele regels en rechtspraak en kunt u daar binnen uw eigen werkkring direct mee uit de voeten.

De cursus is als volgt opgebouwd:

 • Het eerste en tweede (en eventueel derde) ziektejaar: wat zijn de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever? Wat is de rol van de bedrijfsarts en van het UWV?
 • Na het tweede ziektejaar: welke WIA-uitkeringen zijn er? Wat gebeurt er met medewerkers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn? Is ontslag mogelijk?
 • De Ziektewet en het risico op verhaal. Wat zijn de financiële gevolgen voor de werkgever als een werknemer ziek uit dienst gaat
 • Eigenrisicodragerschap WGA en Zw.
 • Bijzonderheden, zoals de no risk polis, verslaving ,de wet gelijke behandeling op grond van handicap en chronische ziekte en andere actualiteiten.

“Het is altijd ontzettend leuk om aan de deelnemers te laten zien dat ook lastige verzuimdossiers met het zetten van de juiste stappen kunnen worden vlot getrokken.”

Jacobien Frederix-Gianotten is één van de docenten van de cursus en werkzaam sinds 2009 als advocaat bij Capra Advocaten op onze vestiging in Den Haag.

Deelnemers waarderen de cursus
met een 8,7

Juridisch adviseur bij een gemeente
“Voorbeelden met casussen en rechtspraak waardoor alles ging leven met specifiek ook advies”

Jurist bij de Nationale Politie
“De cursus is goed georganiseerd en laagdrempelig”

HR-adviseur Verzuim
“Prettige docenten, kennis, kunde, koppeling praktijk, mooie flow en samenspel tijdens de cursus”

Wilt u zich aanmelden voor de cursus
of heeft u vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neemt u dan contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per e-mail academie@capra.nl. Wilt u zich aanmelden voor de cursus, gebruikt u dan het formulier hieronder. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail.

  • Persoonsgegevens

   Aanhef ManVrouw

   Adresgegevens

   Factuuradres (invullen indien afwijkend)

   Op de cursussen van de Capra Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

   De nieuwste cursussen en artikelen van Capra Advocaten per mail ontvangen?

   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in het onderwijs
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in de zorg

    

   Wanneer u zich via de website hebt opgegeven voor een cursus ontvangt u onmiddellijk via de mail een bevestiging van uw inschrijving. Ontvangt u geen mail, dan is uw inschrijving niet bij ons aangekomen. In die situatie vragen wij u een mail te sturen naar academie@capra.nl. Wij nemen dan telefonisch contact met u op. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze opleidingscoördinator.

   Velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

  Capra Academie
  Bastion Vught 1
  5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
  Telefoon 088 – 579 000 1
  academie@capra.nl

  De Capra Academie is onderdeel
  van Capra Advocaten

  De Capra Academie is geregistreerd
  bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO)

  Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode
  en zijn daarom vrijgesteld van btw.