Stoomcursus Arbeidsrecht voor leidinggevenden
bij de gemeente en GR

Start: datum volgt binnenkort

Speciaal ontworpen voor leidinggevenden

De stoomcursus in het kort

Bent u leidinggevende bij een gemeente of Gemeenschappelijke Regeling? Bent u sinds kort leidinggevende en heeft u nog niet zoveel ervaring met arbeidsrecht in de publieke sector of vindt u het prettig om uw kennis daarover op te frissen?

In 3 online modules van elk 2 uur behandelen we de kern van het arbeidsrecht voor gemeenten en GR’s, gebaseerd op onze praktijkervaring bij onze klanten. Na afloop van de cursus voelt u zich (beter) thuis in het arbeidsrecht en de vraagstukken waar u als leidinggevende in de praktijk tegenaan loopt.

9,0

deelnemers
waardering

Voor wie?

De stoomcursus kent maximaal 12 deelnemers en is geschikt voor leidinggevenden in de publieke sector die behoefte hebben aan het vergroten van praktische kennis van het arbeidsrecht of op zoek zijn naar een opfriscursus.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen over de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij uw situatie? Neem dan gerust contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per email academie@capra.nl. U kunt zich aanmelden voor de cursus via de onderstaande button.

Praktische details

Duur en data

De stoomcursus bestaat uit 3 online modules van 2 uur en een kwartier. De stoomcursus wordt gegeven op drie verschillende dagen van 09:30 – 11:45 uur.

Docenten

De stoomcursus wordt verzorgd door diverse docenten van Capra Advocaten, te weten Bart Jeroen Boiten, Sjoerd Richters en William van Wijngaarden.

Kosten

De kosten bedragen € 890,– (over dit bedrag is geen BTW verschuldigd).

Programma van de stoomcursus

Online modules | diverse data

1. De arbeidsovereenkomst en arbeidsongeschiktheid
Datum: volgt binnenkort 09:30 – 11:45 uur
Iedereen weet wel wat een ‘arbeidsovereenkomst’ is. Maar wanneer is iets juridisch een arbeidsovereenkomst? En wat moet daar eigenlijk in staan? En waarom is dat ook voor leidinggevenden van belang? Na afloop weet u wat een arbeidsovereenkomst precies is, welke verschillende soorten er zijn en wat voor zaken er in een arbeidsovereenkomst kunnen worden geregeld. Ook komen de Cao Gemeenten en de Cao SGO aan bod.

In het tweede deel van de module gaan we in op arbeidsongeschiktheid. Een van uw medewerkers meldt zich ziek. Wat nu? Is sprake van arbeidsongeschiktheid? Moet de bedrijfsarts worden ingeschakeld? En hoe krijgt de re-integratie vorm? Aan het einde van deze module bent u bekend met het verschil tussen ziekte, arbeidsongeschiktheid en situatieve arbeidsongeschiktheid en heeft u meer inzicht in de rol van de bedrijfsarts. Daarnaast weet u welke stappen er van belang zijn voor een leidinggevende.
Docent: mr. Bart Jeroen Boiten

2. Disfunctioneren, arbeidsconflicten, integriteit en sancties
Datum: volgt binnenkort 2023 09:30 – 11:45 uur
Wat hebben disfunctioneren, arbeidsconflicten, integriteitskwestie en sancties met elkaar gemeen? Behalve dat ze in de praktijk vaak lastige situaties en vragen opleveren, kan iedere leidinggevende daar in de praktijk mee te maken krijgen. Dan is het belangrijk om te weten hoe u als leidinggevende daar het beste mee om kan gaan.

In dit cursusonderdeel wordt stil gestaan bij vragen als: waaraan moet een disfunctioneringsdossier voldoen, wat wel te doen en wat niet te doen, wat is een arbeidsconflict, hoe beoordeelt een rechter dat, hoe komen we tot een oplossing, wat te doen bij een vermoeden van integriteitschending en welke sancties zijn er mogelijk? In dit cursusonderdeel krijgt u antwoorden op deze en andere vragen.
Docent: mr. Sjoerd Richters

3. Einde van de arbeidsovereenkomst en vergoedingen
Datum: volgt binnenkort 2023 09:30 – 11:45 uur
Aan iedere arbeidsovereenkomst komt uiteindelijk een einde. De vraag is op welke wijze. Hoe kunt u een arbeidsovereenkomst beëindigen? Waar moet u op letten?

Na deze module bent u ook bekend met de in de praktijk veel voorkomende ‘vaststellingsovereenkomst’ en weet u over de bijzondere eisen die aan ‘overheidswerknemers’ worden gesteld en de sancties die kunnen worden opgelegd in geval van een integriteitsschending.

Soms gaat een beëindiging van een arbeidsovereenkomst gepaard met een ontslagvergoeding, de wettelijke transitievergoeding en/of een billijke vergoeding. Wanneer is dat het geval? Ook wordt stilgestaan bij werkloosheidsuitkeringen en het eigenrisicodragerschap.
Docent: mr. William van Wijngaarden

“Kennisoverdracht is natuurlijk het uitgangspunt, maar samen met een leidinggevende sparren om het echt concreet te maken is eigenlijk het leukst!”

Bart Jeroen Boiten is één van de docenten in de stoomcursus en werkzaam sinds 2001 als advocaat bij Capra op onze vestiging in Zwolle.

Deelnemers waarderen de stoomcursus
met een 9,0

“Goed toegespitst op de praktijk, er wordt bruikbare informatie aangereikt en de docenten zijn kundig”

“Enthousiaste docenten en nuttige praktijktips

“Voorbeelden met casussen en rechtspraak waardoor alles ging leven met specifiek ook advies!”

Wilt u zich aanmelden voor de stoomcursus
of heeft u vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neemt u dan contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per e-mail academie@capra.nl. Aanmelden voor de cursus kan op dit moment niet. Heeft u interesse in de cursus, gebruikt u dan het formulier hieronder en we houden u op de hoogte wanneer een nieuwe startdatum bekend is.

  • Persoonsgegevens

   Geslacht ManVrouw


   Ontvang de nieuwste cursussen en artikelen van Capra Advocaten per mail

   Wilt je op de hoogte blijven? Maak dan hieronder een keuze uit onze nieuwsbrieven:

   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in het onderwijs
   Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in de zorg

    

   De velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

  Capra Academie
  Bastion Vught 1
  5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
  Telefoon 088 – 579 000 1
  academie@capra.nl

  De Capra Academie is onderdeel
  van Capra Advocaten

  De Capra Academie is geregistreerd
  bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO)

  Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode
  en zijn daarom vrijgesteld van btw.