Viviane Nowak

Mr. V.F.G. (Viviane) Nowak Bijz. Lic. * 1988 Nederlands Recht Universiteit Maastricht * 1989 Postdoctorale titel in Internationaal en Europees recht Vrije Universiteit Brussel (BE) en Diploma in de rechtsvergelijking Université de Strasbourg (Fr) * advocaat sinds 1990

Sinds januari 1990 ben ik advocaat en in die hoedanigheid o.a. werkzaam geweest bij meerdere grotere kantoren, met name op het vlak van het civiel recht en arbeidsrecht. Van daaruit heb ik een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en ben ik enkele jaren als senior legal counsel/advocaat werkzaam geweest. Vanaf medio 2005 ben ik weer bij een middelgroot kantoor als advocaat aan de slag gegaan in de civiele en meer specifiek ook de arbeidsrechtelijke praktijk. In 2023 heb ik de overstap gemaakt naar Capra Advocaten waar ik werkzaam ben binnen de vestiging te Maastricht.

Als gedreven advocaat ben ik niet alleen bezig met procederen, maar ben ik tevens een ervaren adviseur en onderhandelaar. Ik beoefen het arbeidsrecht in al zijn aspecten en heb, naast het begeleiden van verschillende reorganisaties, regelmatig bestuurders en ondernemingsraden in en buiten rechte bijgestaan en tevens veel ervaring op het vlak van problemen met individuele werknemers zoals ingeval van arbeidsongeschiktheid en disfunctioneren, alsmede met advisering over overgang van onderneming en de WNT en ook met het voeren van procedures bij de tuchtrechter.

Ik volgde meerdere specialisatie-opleidingen arbeidsrecht (PALA en Grotius Academie) en ben lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg (VAAAL) waarvan ik al geruime tijd (eerst bestuurslid en thans) voorzitter ben.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht en Algemene praktijk. Op grond van deze registratie ben ik verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Behalve advocaat ben ik sinds medio 2010 ook mediator, met specialisaties op het vlak van arbeidsrechtelijke en zakelijke mediations.

Qua werkstijl hanteer ik het adagium ‘hard op de inhoud en zacht op de persoon’. Ik probeer voor cliënten een optimaal resultaat te bereiken door problemen veelal in goed overleg met de wederpartij en met oog voor de menselijke maat op te lossen, maar ik vecht voor cliënten als het moet.

Als lid van de Raad van de Orde, het bestuur van de orde van advocaten in het arrondissement Limburg, verricht ik sinds 2021 bestuurswerkzaamheden ten behoeve van de balie. Tevens ben ik lid van de Baliecommissie Handel, het overlegorgaan tussen de Rechtbank en de advocatuur.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

Vestiging Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 56
2585 GC Den Haag
Telefoon 070-364 81 02
Fax 070-361 78 47
denhaag@capra.nl

Vestiging ‘s-Hertogenbosch
Bastion Vught 1
5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon 073-613 13 45
Fax 073-614 82 16
s-hertogenbosch@capra.nl

Vestiging Zwolle
Terborchstraat 12
8011 GG Zwolle
Telefoon 038-423 54 14
Fax 038-423 47 84
zwolle@capra.nl

Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7
6221 BS Maastricht
Telefoon 043-7 600 600
Fax 043-7 600 609
maastricht@capra.nl