Vincent Stavleu

Mr. V. (Vincent) Stavleu * (buiten)promovendus Universiteit Leiden * vaste auteur Tijdschrift voor Ambtenarenrecht * docent postacademisch onderwijs * voorheen werkzaam voor de Rijksoverheid, de Nationale Politie en advocatuur * 2023 Capra Advocaten

Tijdens mijn werk voor de Nationale Politie heb ik rechten gestudeerd in Leiden. Na een periode te hebben gewerkt voor de Korpsleiding, ben ik overgestapt naar de advocatuur. Gedurende 5 jaar heb ik gewerkt bij een advocatenkantoor in Leiden, waar ik mij voornamelijk heb beziggehouden met (publiek) arbeidsrecht en bestuursrecht. Vanwege mijn onverminderde affiniteit met het publiek arbeidsrecht, ben ik vervolgens overgestapt naar de Rijksoverheid. Aldaar heb ik als advocaat enkele jaren de Staat geadviseerd en bijgestaan. Inmiddels ben ik als advocaat verbonden aan Capra Advocaten en bedien ik met plezier cliënten in het domein van het publiek arbeidsrecht.

Als buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden verricht ik promotieonderzoek onder begeleiding van prof. mr. B. Barentsen en prof. dr. mr. S.F. Sagel. Mijn onderzoek richt zich op de bijzondere positie van de ambtenaar. Verder publiceer ik met regelmaat over het (publiek) arbeidsrecht en ben ik als vaste auteur verbonden aan het Tijdschrift voor Ambtenarenrecht. Daarnaast ben ik sinds 2019 verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als docent in het postacademisch onderwijs over (publiek) arbeidsrecht en heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het verzorgen van (inhouse) opleidingen en trainingen.

In mijn praktijk werk ik graag samen met cliënten om een zo goed mogelijke oplossing op een zo prettig mogelijke manier te bereiken. Onder meer vanuit mijn diverse en ruime ervaring binnen én buiten de (Rijks)overheid, weet ik oplossingen op een doeltreffende wijze te bereiken. En – als er niet aan kan worden ontkomen om te procederen – hebben cliënten daarin een zeer ervaren procesadvocaat aan mij. Ik sta voor het belang van mijn cliënten.

In het rechtsgebiedenregister sta ik ingeschreven op het rechtsgebied Arbeidsrecht.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

Vestiging Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 56
2585 GC Den Haag
Telefoon 070-364 81 02
Fax 070-361 78 47
denhaag@capra.nl

Vestiging ‘s-Hertogenbosch
Bastion Vught 1
5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon 073-613 13 45
Fax 073-614 82 16
s-hertogenbosch@capra.nl

Vestiging Zwolle
Terborchstraat 12
8011 GG Zwolle
Telefoon 038-423 54 14
Fax 038-423 47 84
zwolle@capra.nl

Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7
6221 BS Maastricht
Telefoon 043-7 600 600
Fax 043-7 600 609
maastricht@capra.nl