Op-stoom cursus Arbeidsrecht
voor gemeenten & SGO

Binnenkort weer op de agenda

Van theorie naar praktijk

De cursus in het kort

Heb jij onze Stoomcursus Arbeidsrecht gevolgd of ben jij enkele jaren werkzaam als P&O-adviseur of HRM-medewerker bij een gemeente of Gemeenschappelijke Regeling? Ben jij ‘op stoom’ en op zoek naar meer verdieping en wil je écht aan de slag met situaties uit de HR-praktijk en waar iedere adviseur vroeg of laat mee van doen krijgt?

Schrijf je dan nu in voor de ‘Op stoom’-cursus! In 4 workshops ga je, samen met collega-adviseurs en onze advocaten, aan de slag met de kennis die je eerder hebt opgedaan om op een praktijkgerichte manier verschillende situaties tot een goed einde te brengen. Uiteraard wordt ook de theorie behandeld. Na deze workshops weet je hoe je van begin tot het eind moet omgaan met de in de HR-praktijk meest voorkomende situaties. Uiteraard is er volop ruimte voor het bespreken van eigen (praktijk)vragen.

9,0

deelnemers
waardering

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor HRM-medewerkers en P&O-adviseurs die al enige ervaring hebben met het werken voor een gemeente of een Gemeenschappelijke Regeling (GR). Deze cursus is een mooi vervolg op de Stoomcursus Arbeidsrecht en een goede voorbereiding op onze Verdiepende Leergang. De cursus kent maximaal 12 deelnemers.

Meer weten of aanmelden?

Heb je vragen over de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per email academie@capra.nl. Je kunt je aanmelden voor de cursus via de onderstaande button.

Praktische details

Duur en data

De cursus bestaat uit 4 workshops van elk 2 uur. De derde en vierde workshop worden online gegeven. De cursus verschijnt binnenkort weer op de agenda.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door diverse docenten van Capra Advocaten, te weten Maartje Rutten, Gerdin Boelens, Tom Koomen en Sanne Dassen. Deze docenten zijn betrokken bij de stoomcursus en VLPA en hebben ruime praktijkervaring.

Kosten

De kosten bedragen € 1.495,- (over dit bedrag is geen BTW verschuldigd).

Programma van de Op-stoom cursus

1. Hoe bouw je een verzuimdossier op? (op locatie)
Dagdeel 1
Een werknemer meldt zich ziek. Moet je deze ziekmelding accepteren? En wanneer schakel je de bedrijfsarts in? Welke stappen moeten er in het verzuim- en re-integratietraject gezet worden om een loonsanctie te voorkomen? Hoe ga je om met de lange WIA-doorlooptijd bij het UWV? Wat als er sprake is van een arbeidsconflict? En waar moet je allemaal aan denken bij een beëindiging van het dienstverband wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? In deze workshop ga je aan de slag met een arbeidsongeschiktheidsdossier.
Docent: Sanne Dassen

2. Hoe bouw je een (functionerings)dossier op? (op locatie)
Dagdeel 2
Het is ongetwijfeld herkenbaar: een leidinggevende meldt dat een medewerker niet goed functioneert. Oké, en dan? De laatste beoordeling van de medewerker was toch positief? Hoe ga je hier nu het gesprek over aan met de medewerker? Wat is de rol van de leidinggevende? Hoe beoordeel je of er voldoende dossier is en hoe bouw je een dossier op? In deze workshop ga je aan de slag met een dossier van een disfunctionerende medewerker en stel je een verbeterplan op. Waar moet je aan denken en wat als het niet lukt?
Docent: Gerdin Boelens

3. Hoe ga je om met een melding van grensoverschrijdend gedrag? (online)
Dagdeel 3
Er komt een melding binnen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Wat nu? Bij de start van deze workshop ontvangen we een melding. Wat staat er nu eigenlijk en hoe moeten we dat kwalificeren? Wat kunnen we en wat moeten we doen? Hoe doe je onderzoek en hoe ga je om met de betrokken personen? De casus ontwikkelt zich aan de hand van jullie keuzes.
Docent: Tom Koomen

4. Hoe beëindig je een dienstverband (vso)? + keuze-onderwerp (online)
Dagdeel 4
Soms komen de werkgever en een werknemer tot de conclusie dat het beter is dat er een einde komt aan het dienstverband. Het liefst kom je dan in goed overleg tot afspraken. In deze workshop word je meegenomen in het gesprek over en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst en de verschillende afspraken die daarin kunnen worden opgenomen. Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het eigenrisicodragerschap.
Docent: Maartje Rutten

Als afsluiting wordt stilgestaan bij een onderwerp naar keuze dat door de deelnemers tijdens de eerste dag is ingebracht.

“De persoonlijke en laagdrempelige manier waarop de docenten en deelnemers met elkaar omgaan zorgt ervoor dat de cursus van grotere waarde is.”

Tom Koomen is één van de docenten in de Op-stoom cursus en werkzaam sinds 2012 als advocaat bij Capra op onze vestiging in Den Haag.

Deelnemers waarderen de stoomcursus
met een 9,0

HR adviseur
“Capabele cursusleiders, aansprekende en heldere uitleg.”

P&O-adviseur
“Leerzame en enthousiast gegeven cursus!”

HR adviseur
“Een goede inhoudelijke verdieping van arbeidsrechtelijke thema’s.”

Heb je interesse in het volgen van onze stoomcursus
of heb je vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neemt u dan contact op met Opleidingscoördinator Manuela Dieters via 088 – 579 000 1 of per e-mail academie@capra.nl. anmelden voor de cursus kan op dit moment niet. Heeft u interesse in de cursus, gebruikt u dan het formulier hieronder en we houden u op de hoogte wanneer een nieuwe startdatum bekend is.

    • Persoonsgegevens

      Geslacht ManVrouw


      Ontvang de nieuwste cursussen en artikelen van Capra Advocaten per mail

      Wilt je op de hoogte blijven? Maak dan hieronder een keuze uit onze nieuwsbrieven:

      Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
      Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in het onderwijs
      Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen in de zorg

       

      De velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

    Capra Academie
    Bastion Vught 1
    5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
    Telefoon 088 – 579 000 1
    academie@capra.nl

    De Capra Academie is onderdeel
    van Capra Advocaten

    De Capra Academie is geregistreerd
    bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO)

    Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode
    en zijn daarom vrijgesteld van btw.