Maartje Rutten

mr. M.J.J. (Maartje) Rutten (1975) * 2001 Capra Advocaten * Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen * directeur vestiging ‘s-Hertogenbosch * lid praktijkgroep Zorg * coördinator kennisbijeenkomsten Capra Advocaten * docent Capra Academie en SSR * auteur * voorheen werkzaam voor overheidsorganisaties

Sinds 1 maart 2001 werk ik als advocaat salary-partner bij Capra Advocaten, waar ik sinds 1 januari 2017 ben benoemd als directeur van de vesting in ‘s-Hertogenbosch. Capra Advocaten is een kantoor waar hoogwaardige juridische dienstverlening voorop staat. Wij zijn gespecialiseerd in de arbeidsverhoudingen in het publieke domein. Onze kennis en ervaring strekt zich in het bijzonder uit over de sectoren Overheid, Onderwijs en Zorg.

Voor de sector Overheid geldt dat Capra Advocaten sinds jaar en dag de traditionele overheid bijstaat: Rijk, provincies, gemeenten, RAV’s, GGD’s, UMC’s, veiligheidsregio’s, waterschappen, politie en de rechterlijke macht. Mijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ik de sector overheid als geen ander ken. Ik weet wat er speelt en heb niet alleen oog voor de juridische kant van de zaak, maar ook voor de maatschappelijke belangen en de bestuurlijke verhoudingen.

De sector Zorg heeft mijn bijzondere aandacht. In deze sector komen publieke en private belangen samen. Het is een sector die in ontwikkeling is en continu onderwerp is van politieke en maatschappelijke discussie. Arbeidsverhoudingen in de zorg staan met enige regelmaat onder druk en Capra Advocaten weet dan dat de rechtspositie van medewerkers in de zorg is omgeven door complexe en specifieke regelgeving.

Ik beschik naast gedegen juridische kennis, over advies- en onderhandelingsvaardigheden en over politieke, bestuurlijke en organisatorische affiniteit. Ook nu, in tijden waarin snelheid lijkt te prevaleren boven kwaliteit, geldt binnen Capra advocaten – en dus ook voor mij – dat het leveren van doelgerichte, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige producten, het uitgangspunt blijft.

Met regelmaat publiceer ik over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen verzorg ik cursussen, onder andere voor de Capra Academie en de SSR. Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Ambtenaar & Recht en de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR). Mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin en ben ik actief voor de school en de verenigingen waarvan mijn zonen lid zijn.

Artikelen

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen van Maartje Rutten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

Vestiging Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 56
2585 GC Den Haag
Telefoon 070-364 81 02
Fax 070-361 78 47
denhaag@capra.nl

Vestiging ‘s-Hertogenbosch
Bastion Vught 1
5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon 073-613 13 45
Fax 073-614 82 16
s-hertogenbosch@capra.nl

Vestiging Zwolle
Terborchstraat 12
8011 GG Zwolle
Telefoon 038-423 54 14
Fax 038-423 47 84
zwolle@capra.nl

Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7
6221 BS Maastricht
Telefoon 043-7 600 600
Fax 043-7 600 609
maastricht@capra.nl