Zorg aan zet Limburg: Workshop Flexwerk: de 'flexibele schil'
Print pagina

Zorg aan zet Limburg: Workshop Flexwerk: de 'flexibele schil'
Sprekers:
Locatie:
Congrescentrum Het Forum, Roermond
Datum:
23 mei 2019
Aanvang:
Kosten:
Datum:
23 mei 2019
Locatie:
Congrescentrum Het Forum, Roermond
Datum:
23 mei 2019
Geplaatst op:
23 mei 2019
Door:
Op 23 mei verzorgt Capra Advocaten voor Zorg aan Zet Limburg een workshop workshop Flexwerk: de 'flexibele schil'. Tijdens deze bijeenkomst gaan Mark van de Laar en Sanne Dassen in op de verschillende vormen van flexibele arbeidsrelaties en de doorgaans complexe rechtspositie van flexwerkers.

Flexibele arbeidsrelaties spelen al geruime tijd een belangrijke rol in het personeelsbeleid van zorgorganisaties. De sector is sterk in beweging, en daarmee neemt de vraag naar flexibiliteit steeds meer toe. Veel zorgorganisaties maken gebruik van een ‘flexibele schil’ om het personeelstekort op te vangen. Met de Wet arbeidsmarkt in balans wordt door het kabinet juist getracht om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen in vaste dienst te nemen.

In deze bijeenkomst zal aandacht worden besteed aan vormen van flexibele arbeidsrelaties en de doorgaans complexe rechtspositie van flexwerkers: uitzendkrachten, payrollers en werknemers met een tijdelijk dienstverband. Het is van groot belang om goed voor ogen te hebben waar de juridische voordelen en pijnpunten zitten. Zo kunt u voorkomen dat achteraf onduidelijkheid bestaat over bijvoorbeeld het formeel werkgeverschap en het ontstaan van een vast dienstverband.

Ook de juridische mogelijkheden om (vast) personeel flexibeler binnen de organisatie in te zetten, op een andere plek (bijvoorbeeld waar sprake is van ondercapaciteit), zullen besproken worden.

Meer informatie vindt u op de website van Zorg aan zet Limburg. Hier leest u ook onder welke voorwaarden u kunt deelnemen aan deze bijeenkomst.
Telefoon:
Mobiel:
E-mail:
Linkedin

Zoeken

Bekijk ook

Flexibele arbeidsrelaties in de zorg

Flexibele arbeidsrelaties in de zorg

In de zorgsector bestaat in toenemende mate behoefte aan flexibele arbeidsrelaties. Hoe kan deze arbeidsrechtelijke flexibiliteit het beste worden vormgegeven?

Publicaties

Flexibele werktijden vanwege zorgtaken (de zaak Coleman)

Kalender

Vorige
Volgende
maart 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31