Vooruitlopend op de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren stelt Capra Advocaten aan overheidswerkgevers twee model-arbeidsovereenkomsten beschikbaar. Het ene model heeft betrekking op de ambtenaar die op 1 januari 2020 al in dienst is van de overheidswerkgever. De andere modelovereenkomst is te gebruiken voor medewerkers die na 1 januari 2020 in dienst treden. In de modellen wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en voor onbepaalde tijd. Het gaat om Word-documenten die u zelf kunt aanvullen met de persoonlijke gegevens van de medewerker en de gegevens van de overheidswerkgever.
Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Vanaf dat moment vallen de meeste ambtenaren onder het civiele arbeidsrecht. In het civiele arbeidsrecht komen arbeidsrelaties tot stand door middel van het ondertekenen van een arbeidsovereenkomst. Dat is een groot verschil met het ambtenarenrecht. Daar is sprake van een eenzijdige aanstelling van een medewerker. Hoewel niet verplicht is het wel raadzaam om medewerkers die op 1 januari 2020 in dienst zijn ook een arbeidsovereenkomst te laten tekenen.
Capra Advocaten draagt graag bij aan een soepele overgang van het ambtenarenrecht naar het arbeidsrecht. Zo verzorgt de Capra Academie diverse cursussen voor HR-professionals. De duur en het niveau van de cursussen lopen uiteen van de cursus Normaliseren kun je leren van één dagdeel tot de driedaagse leergang Arbeidsrecht. Op de website Normalisering Ambtenarenrecht houden we de laatste stand van zaken bij rondom de invoering van de Wnra. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Wnra-Helpdesk. Deze helpdesk is dagelijks bereikbaar.
Via het onderstaande formulier kunt u de modelovereenkomsten aanvragen.
Aanvraag modelovereenkomsten
Contact over dit onderwerp

Onze mensen
Naar contact
Gerelateerd
5 jaar AVG
Artikel
lees meerVan passende arbeid naar bedongen arbeid: een dunne grens
Artikel
lees meerVerliest een zieke werknemer die niet wil meewerken aan een vertrekregeling zijn recht op loon?
Artikel
lees meerEinde Ziektewetuitkering en weer ziek
Artikel
lees meerEigen risico dragen voor de WIA, twee werkgevers, wie betaalt wat?
Artikel
lees meerKomt er één cao voor het funderend onderwijs?
Artikel
lees meerVerlof buiten de schoolvakantie: regels zijn regels …
Artikel
lees meerSamenloop verlof en zwangerschap in het voortgezet onderwijs: hoe zit dat nu echt?
Artikel
lees meerWetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’: hoe staat het ermee?
Artikel
lees meer