Reorganisaties van afdelingen en organisaties vinden vrijwel doorlopend plaats. De redenen voor organisatiewijzigingen zijn divers: bezuinigingen, het verkrijgen van extra taken als gevolg van overheidsmaatregelen, bestuurlijke samenwerking of bijvoorbeeld de wens om de organisatiestructuur te wijzigen. Een reorganisatie heeft bijna altijd gevolgen voor de betrokken medewerkers.
Vragen bij een organisatiewijziging
Is elke organisatieverandering ook een reorganisatie? Aan welke regels moet een reorganisatie voldoen? Welke rol speelt de Ondernemingsraad bij reorganisaties? Bent u verplicht om bij organisatieveranderingen binnen de overheid ook het Georganiseerd Overleg te betrekken bij een voorgenomen reorganisatie? Wanneer informeert en betrekt u medezeggenschapsraden van ouders en leerlingen bij voorgenomen organisatieveranderingen bij scholen? Is Sociaal Plan noodzakelijk en zo ja, wat neemt u hierin op?
Capra Advocaten begeleidt reorganisaties van begin tot eind
We begeleiden u stap voor stap bij de reorganisatie, niet alleen bij de voorbereiding, maar ook bij de effectuering. We helpen u bij het formuleren van adviesaanvragen voor de ondernemingsraad. We adviseren u over het opstellen van een Sociaal Plan en formuleren criteria voor de plaatsing en zo nodig de afvloeiing van personeel. We ondersteunen u bij de plaatsingsprocedure en bij het beoordelen van de ‘van-werk-naar-werk-trajecten’. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we voor u de juridische procedures in ontslagkwesties voeren.
Heeft u vragen over een (voorgenomen) reorganisatie?
Overweegt u een wijziging van uw organisatie? Wilt u weten hoe u een reorganisatie in gang zet en afrondt? Neem contact op met de ervaren specialisten van Capra Advocaten.