Online Privacy Pauze

Online Privacy Pauze

Online Privacy Pauze 150 150 Capra Advocaten

U verzorgt uw kopje koffie, wij bespreken met u het privacy-nieuws in het publieke domein

Capra Advocaten adviseert zowel over de AVG en privacyvraagstukken in algemene zin, als over het recht op privacy in de arbeidsrechtelijke verhouding tot de overheidswerkgever. Capra Advocaten denkt graag met u mee en is vorig jaar begonnen met de zogenaamde privacy pauzes, om u in korte tijd bij te praten over het privacy-nieuws. Hieraan blijkt een duidelijke behoefte te bestaan. Daarom gaan wij door met de privacy pauzes.

Wat?

De online Privacy Pauzes zijn korte informatieve pauzebijeenkomsten. Iedere Privacy Pauze duurt 15 minuten en start om 12:30.

Waar/hoe?

Online (via Teams). Deelname is kosteloos, u dient zich wel vooraf aan te melden. U kunt zich per keer aanmelden of voor meerdere Privacy Pauzes tegelijk. U ontvangt voorafgaand aan iedere bijeenkomst een bericht hoe u kunt deelnemen.

Data en onderwerpen?

De volgende Privacy Pauzes staan de komende tijd ingepland (allen op een dinsdag van 12:30 tot ca. 12:45):

  • 30 maart 2021 – Datalekken (bekijk hier de terugblik)
  • 20 april 2021 – Corona en privacy (bekijk hier de terugblik)
  • 25 mei 2021 – Bescherming van de persoonlijke levenssfeer en openbaarheid van bestuur (bekijk hier de terugblik)
  • 22 juni 2021 – Actualiteiten rechten van betrokkenen op grond van de AVG (aanmelden niet meer mogelijk)
  • 17 augustus 2021 – Verwerken persoonsgegevens bij bestuurlijke samenwerking (aanmelden niet meer mogelijk)
  • 7 september 2021 – Gerechtvaardigd belang om persoonsgegevens te verwerken (aanmelden niet meer mogelijk)

Aanmelden of vragen?

De Expertgroep Privacy/AVG & Wob spreekt u periodiek en online graag bij over het laatste privacy-nieuws en AVG-vragen die wij ontvangen uit de praktijk. U kunt zich aanmelden via het formulier hieronder. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Fatou Tevette.

    • Welke Privacy Pauzes wilt u volgen?

      Verwerken persoonsgegevens bij bestuurlijke samenwerking (17 augustus)
      Gerechtvaardigd belang om persoonsgegevens te verwerken (7 september)

      Persoonsgegevens

      Geslacht ManVrouw

      Wilt u op de hoogte blijven?

      Ontvang dan het laatste nieuws per mail, maak hieronder uw keuze:

      Capra Academie : nieuws over cursussen
      Capra Concreet : Arbeidsverhoudingen bij de overheid
      Expertgroep Privacy/AVG & Wob : activiteiten & nieuws

      Mogen we contact met u opnemen?

      Mogen we na het volgen van de Privacy Pauze eventueel contact met u opnemen om te horen hoe het heeft ervaren?

       

      De velden met een * zijn noodzakelijk voor een goede verwerking van het formulier

    Werkt het aanmeldformulier bij u niet goed?
    Stuur ons dan een mail en we nemen contact met u op.

    Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG is rechtstreeks van kracht op de verwerkingen van persoonsgegevens. Dit betekent dat ook binnen overheidsinstellingen de AVG moet worden nageleefd. In Nederland geldt ook de Uitvoeringswet AVG (UAVG). Bestuursorganen en publieke rechtspersonen moeten onder meer waarborgen dat de verwerking van persoonsgegevens geschiedt in overeenstemming met de AVG en UAVG en dat de nodige beschermingsmaatregelen zijn getroffen om datalekken te voorkomen. Dit leidt in de praktijk regelmatig tot (juridische) vragen van uiteenlopende aard. Het Expertteam Privacy/AVG en Wob helpt u graag bij deze vraagstukken.

    (Online) cursus: Privacy op de werkvloer

    Met deze online cursus wordt de AVG concreet gemaakt voor de omgang met persoonsgegevens van personeel. Na afloop herkent u privacy-issues en weet u welke afwegingen de AVG vraagt, welke rollen daarbij belangrijk zijn en welke acties gevraagd worden. De cursus wordt incompany gegeven, zowel op locatie als online.

    Contact over dit onderwerp

    Fatou Tevette

    Fatou Tevette

    Advocaat
    Vestiging:
    Den Haag
    Sector:
    Overheid
    Expertteam:
    Arbeidsrecht, Ambtenarenrecht, Algemene verordening gegevensbescherming, Wet openbaarheid van bestuur
    Telefoon:
    070 - 364 81 02
    Mobiel:
    06 18 50 10 61

    Gerelateerd

    Zeg werknemer, ben jij gevaccineerd? 150 150 Capra Advocaten

    Zeg werknemer, ben jij gevaccineerd?

    Artikel

    lees meer
    Doorzoeken van de mailbox van de werknemer 150 150 Capra Advocaten

    Doorzoeken van de mailbox van de werknemer

    Artikel

    lees meer
    Een terugblik op de online Privacy Pauze van 25 mei 2021 150 150 Capra Advocaten

    Een terugblik op de online Privacy Pauze van 25 mei 2021

    Artikel

    lees meer
    Een nieuw model van de verwerkersovereenkomst 150 150 Capra Advocaten

    Een nieuw model van de verwerkersovereenkomst

    Artikel

    lees meer

    Blijf op de hoogte

    Blijf op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

    Vestiging Den Haag
    Laan Copes van Cattenburch 56
    2585 GC Den Haag
    Telefoon 070-364 81 02
    Fax 070-361 78 47
    denhaag@capra.nl

    Vestiging ‘s-Hertogenbosch
    Bastion Vught 1
    5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
    Telefoon 073-613 13 45
    Fax 073-614 82 16
    s-hertogenbosch@capra.nl

    Vestiging Zwolle
    Terborchstraat 12
    8011 GG Zwolle
    Telefoon 038-423 54 14
    Fax 038-423 47 84
    zwolle@capra.nl

    Vestiging Maastricht
    Spoorweglaan 7
    6221 BS Maastricht
    Telefoon 043-7 600 600
    Fax 043-7 600 609
    maastricht@capra.nl