Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is ‘corebusiness’ voor Capra Advocaten.

Onze advocaten adviseren en onderhandelen op dagelijkse basis over arbeidsrechtelijke kwesties. Als het niet lukt zaken in overleg op te lossen procederen we ook. De advocaten van Capra zijn dan ook bijzonder goed ingevoerd in het arbeidsrecht. Zij kennen de weg in titel 10 Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en aanpalende wetgeving als geen ander.

Nagenoeg alle advocaten van Capra hebben met goed gevolg een postdoctorale de leergang in het arbeidsrecht afgerond. Dat maakt ons specialisten arbeidsrecht. Diverse advocaten van Capra publiceren geregeld over het arbeidsrecht, bijvoorbeeld in het gezaghebbende tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR). Ook treden de advocaten van Capra vaak op als docent, aan de Capra Academie dan wel aan externe opleidingsinstituten als het opleidingsinstituut van de rechtelijke macht (SSR) en OSR.

In de sectoren onderwijs en zorg is het arbeidsrecht sinds jaar en dag een belangrijk thema. Sinds de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren met ingang van 1 januari 2020 vallen ook veel ‘klassieke overheidswerkgevers’, zoals gemeenten en provincies, onder het arbeidsrecht. We noemen dit deelgebied van het arbeidsrecht het ‘publieke arbeidsrecht’. Dat betreft dat deel van het arbeidsrecht dat van toepassing is op overheidswerkgevers en ambtenaren-werknemers.

De Ambtenarenwet 2017 vormt voor het publieke arbeidsrecht een belangrijk juridisch kader. Capra heeft veel overheidswerkgevers begeleid bij de ‘normalisering’. Vanuit die ervaring kan Capra snel en adequaat adviseren over actuele arbeidsrechtelijke thema’s.

Speciaal voor HR-adviseurs en arbeidsjuristen in de overheidssector heeft Capra in samenwerking met de Universiteit Leiden de Verdiepende Leergang Publiek Arbeidsrecht ontwikkeld. Daarnaast biedt de Capra Academie diverse andere arbeidsrechtelijke cursussen aan, zowel open inschrijving als in company. U leest er meer over op de website van de Capra Academie.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het arbeidsrecht? Neem dan contact op met ons. Wilt u zich verdiepen in het arbeidsrecht? Meld u dan aan voor een cursus van de Capra Academie.

Direct
naar

Arbeidsrecht in de sectoren

Teaser Home

Arbeidsrecht binnen de sector

Overheid

Teaser Onderwijs

Arbeidsrecht binnen de sector

Onderwijs

Teaser Zorg

Arbeidsrecht binnen de sector

Zorg

Actueel

Meebetalen aan WW-uitkering bij afwijzing contractverlening? 150 150 Capra Advocaten

Meebetalen aan WW-uitkering bij afwijzing contractverlening?

Artikel

lees meer
Sociale veiligheid op de provinciale werkvloer 150 150 Capra Advocaten

Sociale veiligheid op de provinciale werkvloer

Artikel

lees meer
Geheime camera’s in de zorg 150 150 Capra Advocaten

Geheime camera’s in de zorg

Artikel

lees meer

Specialisten

Specialisten arbeidsrecht

Onze advocaten zijn actief op diverse werkterreinen binnen het arbeidsrecht en kunnen vanuit hun ervaring antwoord geven op een breed scala aan vragen. Of het nu gaat om arbeidsvoorwaarden, disfunctioneren, ziekte, reorganisaties, medezeggenschap, sociale zekerheid, Wet openbaarheid van bestuur, Wet normering topinkomens, bestuurlijke samenwerking of integriteit: wij hebben de juiste kennis in huis.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte over ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Selecteer welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen en wij houden u op de hoogte.

Vestiging Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 56
2585 GC Den Haag
Telefoon 070-364 81 02
Fax 070-361 78 47
s-gravenhage@capra.nl
Kvk nr. 27333997

Vestiging ‘s-Hertogenbosch
Bastion Vught 1
5211 CZ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon 073-613 13 45
Fax 073-614 82 16
s-hertogenbosch@capra.nl

Vestiging Zwolle
Terborchstraat 12
8011 GG Zwolle
Telefoon 038-423 54 14
Fax 038-423 47 84
zwolle@capra.nl

Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7
6221 BS Maastricht
Telefoon 043-7 600 600
Fax 043-760 06 09
maastricht@capra.nl